Jurnalişti de top, plătiţi cu bani furaţi de la FNI

Procurorii de la Parchetul General au mers pe firul banilor delapidaţi de Sorin Ovidiu Vîntu de la FNI şi au ajuns în curtea unor jurnalişti de marcă.

RomaniaTV.net
25 sept. 2012, 16:27
Jurnalişti de top, plătiţi cu bani furaţi de la FNI

Ion Cristoiu şi Mihai Tatulici sunt cap de afiş în lista celor sponsorizaţi cu banii de la FNI. În urma dezvăluirilor, Ion Cristoiu vrea acum să dea în judecată DNA pentru că i-ar fi afectat imaginea. „Anunţ în premieră că voi da în judecată DNA-ul pentru că mi-a afectat imaginea. Chiar dacă aş fi avut o bănuială că banii aceştia provin de la FNI, din droguri sau sex cu plată probabil că aş fi avut o ezitare”, a declarat Ion Cristoiu, pentru România TV.

Ziaristul Ion Cristoiu ar fi beneficiat, potrivit rechizitoriului DNA, de un miliard de lei vechi din banii obţinuţi de Vîntu de la FNI. Banii ar fi fost investiţi în 1999 în editura Ion Cristoiu. Jurnalistul a recunoscut că Vîntu i-a propus înfiinţarea editurii. El susţine că nu ştia, însă, că banii ar fi fost de la FNI: „Normal era ca Parchetul să mă întrebe dacă am ştiut. Mi-a pus numele în rechizitoriu şi acum eu am imaginea publică de om care a păpat banii amărâţilor de la FNI”.

Sorin Ovidiu Vîntu şi-a cultivat pasiunea pentru presă încă de la începutul anilor 2000. Atunci i-a dat din banii de la FNI lui Mihai Tatulici pentru a-şi deschide o firmă de producţie. În total, un miliard şi jumătate de lei vechi au fost investiţi în Mihai Tatulici Productions.

Seria investiţiilor în oameni de presă a continuat apoi cu Cornel Nistorescu şi Mircea Dinescu. Vîntu a făcut presă şi în afara graniţelor, când, cu banii de la FNI, a sponsorizat şi International Herald Tribune.