Jurnalistul Gustavo Fallas: Încă o zi de nelinişte pentru Elena Udrea şi Alina Bica. Avocata ne-a spus că situaţia nu este deloc bună

Jurnalistul Gustavo Fallas transmite pentru România TV că de când a început acest an, fiecare marți a fost o zi de neliniște și așteptare pentru Elena Udrea și Alina Bica, care sunt aici, în Costa Rica.

RomaniaTV.net
22 ian. 2019, 20:01
Jurnalistul Gustavo Fallas: Încă o zi de nelinişte pentru Elena Udrea şi Alina Bica. Avocata ne-a spus că situaţia nu este deloc bună

„În fiecare zi de marți, avocata lor, Vanessa Leandro, merge la Departamentul de Migrație pentru a vedea dacă, în sfârșit, cererile lor de refugiu au fost sau nu soluționate. Cererile sunt în așteptare de mai bine de un an. Până acum avocata a primit doar răspunsuri negative, până în acest moment Comisia de Vize și Refugiu nu a rezolvat aceste cereri.

Ei se întrunesc o dată pe săptămâna, în fiecare joi, iar în următoarea zi de marți anunță părțile asupra deciziei. Cu toate acestea, de câte ori merge avocata, nu primește un răspuns, iar acest lucru le neliniștește pe Elena Udrea și Alina Bica. Avocata ne-a spus că situația nu este deloc bună. Alina Bica așteaptă un răspuns de un an de zile, din ianuarie 2018 de când a prezentat cererea, iar Elena Udrea din Aprilie 2018. Încă puțin și se împlinește un an și în cazul ei.

Tocmai de aceea avocata spune că ar trebui să se soluționeze această temă și să primească un răspuns. Ce se poate întâmpla? Ei bine, Comisia nu are un termen limită prin care să soluționeze, dar potrivit unor surse, atât Udrea, cât și Bica, au apelat la organizațiile care se ocupă de drepturile omului, iar acestea cer ca cererile celor două sa fie soluționate cât mai repede posibil. Aceasta este situația Elenei Udrea și a Alinei Bica, în timp ce așteaptă, iată, răspunsurile pentru azilul politic, în Costa Rica. Din San Jose, Costa Rica v-a vorbit Gustavo Fallas pentru România TV.