Jurnaliştii răpiţi în Irak, chemaţi în instanţă de Mohammad Munaf. Israelianul ameninţă cu sinuciderea dacă nu i se va reduce pedeapsa

Mohammad Munaf îi târăşte pe jurnaliştii răpiţi în Irak în instanţă. Irakianul contestă decizia dată de magistraţii de la Curtea de Apel. Pe lângă o condamnare de 10 ani de închisoare, acesta a fost obligat să plătească 2 milioane de euro jurnaliştilor cărora le-a fost călăuză. 

RomaniaTV.net
26 sept. 2017, 06:51
Jurnaliştii răpiţi în Irak, chemaţi în instanţă de Mohammad Munaf. Israelianul ameninţă cu sinuciderea dacă nu i se va reduce pedeapsa

UPDATE Mohammad Munaf a făcut declaraţii incredibile la Inalta Curte de Casaţie şi Justitie. Irakianul spune că se va sinucide dacă judecătorii nu îi vor revizui pedeapsa de 10 ani de închisoare. Mai mult, el spune şi că procurorii au făcut presiuni în dosar şi că a dat declaraţii sub ameninţare. 

După ani buni în care Mohammad Munaf a încercat să-i aducă pe cei trei jurnalişti în faţa magistraţior, procesul a ajuns acum la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Israelianul încearcă să obţină o revizuire a condamnării pe care a primit-o. În acest sens, acesta a depus mai multe cereri la Curtea de Apel Bucureşti, iar acum dosarul a ajuns la ÎCCJ. 

Mohammad Munaf urmează să fie adus, marţi dimineaţa, din penitenciarul Rahova la ÎCCJ. 

Israelianul Mohammad Munaf a fost condamnat la 10 ani de închisdoare, precum şi la plata a câte 2 milioane de euro pentru fiecare dintre cei trei jurnalişti.