Justiţia britanică a decis că Samsung nu a copiat tableta iPad

Grupul informatic american Apple a pierdut joi un recurs făcut la o decizie anterioară a unui tribunal britanic conform căreia tableta Galaxy a rivalului Samsung nu a copiat tableta iPad, o decizie care ar putea pune capăt disputei juridice dintre cele două companii pe acest subiect în Europa.

RomaniaTV.net
18 oct. 2012, 14:49
Justiţia britanică a decis că Samsung nu a copiat tableta iPad

Cei trei magistraţi ai Curţii de Apel din Londra au confirmat joi o decizie din luna iulie a Tribunalului Superior din Marea Britanie, potrivit căreia deşi există unele asemănări, tableta Galaxy nu a copiat designul Apple. Decizia este valabilă în întreaga Europa şi ar trebui să pună capăt altor dispute juridice pe subiectul designului tabletelor în regiune, scrie Agerpres.

‘Continuăm să credem că Apple nu a fost prima companie care a conceput o tabletă cu o formă rectangulară şi colţuri rotunjite’, se arată într-un comunicat de presă în care Samsung salută decizia curţii.

Apple şi Samsung se acuză reciproc de violarea unor brevete, atât pentru tablete cât şi pentru smartphone-uri, în faţa mai multor tribunale din întreaga lume. În luna august, Apple a câştigat o victorie importantă în SUA, un tribunal din California a condamnat Samsung la plata unei amenzi de peste un miliard de dolari. În schimb, săptămâna trecută un alt tribunal american a respins definitiv o interdicţie de vânzare a telefoanelor Galaxy Nexus produse de Samsung pe piaţa americană.

În prezent, Apple este lider incontestabil pe piaţa tabletelor informatice, controlând 70% din piaţă în al doilea trimestru al acestui an, 17 milioane unităţi din cele 25 milioane tablete vândute la nivel mondial fiind marca Apple. Grupul sud-coreean este principalul rival însă deocamdată este mult în urmă cu doar 2,4 milioane unităţi vândute în al doilea trimestru.