Jusţiţia din Grecia a blocat extrădarea militarilor turci care au fugit din ţară după puciul de la Ankara eşuat

Curtea de Apel de la Atena a blocat, joi, cererea de extrădare prezentată de Ankara în cazul ultimilor doi dintre cei opt militari turci fugiți în Grecia în urma tentativei de lovitură de stat din Turcia din 15 iulie anul trecut.

RomaniaTV.net
04 mai 2017, 10:55
Jusţiţia din Grecia a blocat extrădarea militarilor turci care au fugit din ţară după puciul de la Ankara eşuat

Extrădarea altor patru militari turci a fost blocată în ultimele două săptămâni.

După un prim refuz al justiției de a-i extrăda în ianuarie pe acești opt militari — care au venit în Grecia la bordul unui elicopter pe 16 iulie, la o zi după puciul eșuat — Turcia a înaintat o nouă cerere de extrădare.

Ofițerii turci neagă în continuare că ar fi participat la lovitura de stat eșuată. Ei au depus în Grecia cereri de azil, iar examinarea acestora ar mai putea dura câteva luni, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Turcia a sărbătorit Ziua Muncii cu poliţie şi gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor

Refuzul justiției elene de a-i extrăda pe acești militari a provocat în luna ianuarie iritarea Turciei. Șeful diplomației turce, Mevlut Cavusoglu, a amenințat că va anula acordul privind migranții încheiat cu Uniunea Europeană în martie anul trecut.

Numeroși militari turci au fugit în Europa după lovitura de stat eșuată și Ankara a cerut constant extrădarea lor de către țările-gazdă, pe fondul deteriorării relațiilor sale cu UE.