Justiţia română, măcinată de procesele sărăciei

Procesele legate de muncă şi de asigurările sociale s-au înmulţit cu 178% faţă de acum patru ani. Analiza a fost făcută chiar de Consiliul Superior al Magistraturii.

RomaniaTV.net
28 feb. 2012, 10:58
Justiţia română, măcinată de procesele sărăciei

Conflictele de muncă stau la baza acestei creşteri spectaculoase în rândul proceselor românilor, informează România TV.

Din cauza sărăciei, tot mai mulţi oameni apelează la justiţie nemulţumiţi de măsurile impuse de angajatori. Pensionari, bugetari, foşti, dar şi actuali salariaţi găsesc în justiţie ultima soluţie de a beneficia de suport material.

Dosarele penale şi cele legate de muncă umplu cel mai des birourile judecătorilor. De departe, cel mai aglomerat tribunal din ţară este cel din Bucureşti. Aici sunt de patru ori mai multe procese decât la Constanţa şi Dolj, următoarele instanţe din topul tribunalelor aglomerate.

În ciuda sistemului aglomerat, CSM a găsit motive de laudă de sine: raportul precizează că noii membri au reuşit să eficientizeze aparatul tehnic al consiliului şi că au obţinut o mai bună coordonare a Şcolii de Grefieri şi a Institutului Naţional al Magistraturii. Ultimul raport MCV al comisiei europene, însă, a trecut Consiliul Superior al Magistraturii la punctele negre ale justiţiei din 2011.