Juventus Torino, prima finalistă din Liga Campionilor. „Bătrâna Doamnă” a primit primul gol din acţiune în această ediţie

JUVENTUS a câştigat cu scorul de 2-1 returul cu AS Monaco, din semifinalele Ligii Campionilor şi s-a calificat pentru finala de la Cardiff cu scorul general de 4-1.

RomaniaTV.net
09 mai 2017, 13:31
Juventus Torino, prima finalistă din Liga Campionilor. „Bătrâna Doamnă” a primit primul gol din acţiune în această ediţie

JUVENTUS – AS MONACO 2-1 (Mandzukic – min. 33, Dani Alves – min. 45/Mbappe – min. 69). Până la returul de marţi seara, Juventus avea doar două goluri primite în acest sezon de Champions league, ambele din faze fixe. Monaco a spart gheaţa şi a marcat în premieră din acţiune în poarta Bătrânei Doamne, însă asta nu-i foloseşte decât la statistică. Torinezii au câştigat prin golurile lui Manzukic şi Dani Alves şi vor juca din nou finala competiţiei, după doi ani. 21 de ani au trecut de când torinezii au câştigat ultima oară trofeul, în 2015 ei pierzând cu 1-3 în faţa Barcelonei. Cealaltă finalistă se va stabili în urma partidei de miercuri seara, Atletico Madrid – Real Madrid (în tur, 0-3).

Echipele de start:

Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Dani Alves, Pjanic,  Khedira, Alex Sandro – Dybala, Mandzukic – Higuain

AS Monaco: Subasic – Raggi, Glik, Jemerson, Sidibé – Dirar, Bakayoko, Moutinho, B. Silva –  Falcao, Mbappe

În schimb, monegascii au de îndeplinit o misiune imposibilă. Nici o echipă care a pierdut prima manșă pe teren propriu nu a mers mai departe în Liga Campionilor.

JUVENTUS – AS MONACO LIVE VIDEO ONLINE DOLCE SPORT PRO TV: AS Monaco va încasa cel puţin 64 milioane euro în urma participării la ediţia 2016-2017 a Ligii Campionilor la fotbal, în care a atins faza semifinalelor, informează cotidianul sportiv L’Equipe. 

Gruparea din Principat, una dintre surprizele actualei ediţii a competiţiei, are asigurată suma de 64,3 milioane euro din partea UEFA, cu 8 milioane mai mult decât campioana en titre a Franţei, Paris Saint-Germain, eliminată de FC Barcelona în optimile de finală.

AS Monaco are şanse minime de calificare în finala Champions League, după ce a fost învinsă pe teren propriu, cu 2-0, de Juventus Torino, în prima manşă a semifinalelor, returul fiind programat marţi, în Italia. 

Totuşi, în cazul în care va reuşi să întoarcă rezultatul la Torino, iar apoi să câştige trofeul în finala de la Cardiff, AS Monaco ar putea ajunge la un total de 81 milioane euro în urma actualei campanii din Liga Campionilor, conform estimărilor făcute de blogul ”The Swiss Ramble”.