Kadîrov cere distrugerea orașelor ucrainene. Liderul cecen e nemulțumit de răspunsul Rusiei la atacurile trupelor Kievului

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a recunoscut că războiul din Ucraina nu a mers conform planului Moscovei și a cerut distrugerea orașelor ucrainene ca răspuns la presupusa bombardare a zonei de graniță de către forțele Kievului.

25 oct. 2022, 16:44
Kadîrov cere distrugerea orașelor ucrainene. Liderul cecen e nemulțumit de răspunsul Rusiei la atacurile trupelor Kievului

„Războiul se desfășoară deja pe teritoriul nostru. Sunt foarte nemulțumit de asta. Am declarat deja legea marțială, dar ei trag. Și noi, în opinia mea, suntem slabi în răspunsul nostru: dacă un obuz ne lovește casa, trebuie să ștergem orașul de pe fața pământului, astfel încât să poată fi văzut orizontul îndepărtat”, a transmis Kadîrov, pe contul său de Telegram.

Kadîrov a deplâns faptul că forţele ucrainene nu au încetat să atace nici măcar după decretarea legii marţiale în patru regiuni, o referire la teritoriile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, anexate ilegal de Rusia luna trecută.

El s-a plâns că Occidentul a lansat un război rece împotriva Rusiei în urmă cu 10 ani, iar acum „încearcă în toate felurile să distrugă Rusia sau să ne pună în genunchi, pentru ca noi să devenim sclavi”.

Citește și Un soldat ucrainean bate şniţelele cu grenada: „După asta, încearcă să-i spui bucătarului că nu-ţi place mâncarea”

Kadîrov a dat asigurări că nu trebuie să existe temeri cu privire la reacţia Occidentului, pentru că tot răul care putea să se întâmple ”s-a întâmplat deja”. ”Mai rău de atât nu se poate”, a insistat el.

La final, Kadîrov s-a îndreptat către rezerviștii ruși. „Nu este suficient. Suntem aproape 1,6 milioane. Vârsta nu contează, ar trebui să fii în comitetele militare. De ce stai acasă? Aici bărbații protejează valorile familiei, religia, statul”, a mai spus prietenul lui Putin.

Citește și Ce este o „bombă murdară” şi cum acţionează ea. Experţii spun că poate ucide mai mulţi oameni decât o bombă nucleară