Kamala Harris, vizită cu peripeţii în Vietnam. Vicepreşedintele SUA a întârziat trei ore, din cauza unui „incident anormal de sănătate” la Hanoi

Sosirea vicepreşedintei SUA, Kamala Harris, la Hanoi a fost întârziată cu trei ore după ce un "incident de sănătate" a survenit în capitala vietnameză, a anunţat ambasada americană în această ţară.

25 aug. 2021, 10:11
Kamala Harris, vizită cu peripeţii în Vietnam. Vicepreşedintele SUA a întârziat trei ore, din cauza unui „incident anormal de sănătate” la Hanoi

Plecarea din Singapore a delegaţiei conduse de Kamala Harris „a fost întârziată pentru că serviciile vicepreşedintei au fost avertizate în legătură cu informaţii despre un posibil recent incident anormal de sănătate la Hanoi”, a anunţat ambasada într-un comunicat preluat de Channel News Asia.

Expresia „incident anormal de sănătate” este utilizat de cele mai multe ori pentru desemnarea „sindromului Havana”, o boală misterioasă care a afectat diplomaţi americani din mai multe ţări. Fenomenul a stârnit bănuieli, încă nedovedite, că Rusia sau alte ţări au folosit dispozitive electronice de intensitate înaltă pentru a le face rău fizic diplomaţilor americani în Cuba, China şi alte locuri. Chestiunea a ieşit la suprafaţă în anul 2016, când diplomaţi americani şi familiile acestora în Cuba au relatat că au avut dureri de cap, stări de greaţă şi sângerări nazale după ce au auzit sunete ascuţite noaptea.

Citeşte şi Cadourile primite de Joe Biden şi Kamala Harris la ceremonia de învestire. Vaze de câte 15 kg, tablouri şi steaguri VIDEO

După o evaluare minuţioasă (a situaţiei), a fost luată decizia ca vicepreşedinta să-şi continue călătoria„, a subliniat ambasada în comunicatul său.

Înainte de aceasta, Kamala Harris s-a oprit două zile în Singapore. Referitor la acest oraş-stat, ea a acuzat marţi Beijingul de intimidări la adresa unor ţări din jurul Mării Chinei de Sud.

Pe de altă parte, Harris a îndemnat la mai multă cooperare internaţională în vederea îmbunătăţirii lanţului logistic în faţa penuriei mondiale de semiconductori.

Ratele scăzute de vaccinare şi creşterea numărului de cazuri de infecţii în sud-estul Asiei au determinat închiderea fabricilor unde sunt produşi semiconductorii. Săptămâna trecută marile companii auto au anunţat reducerea producţiei de vehicule, din cauza deficitului de semiconductori pentru industria auto.

Citeşte şi Barack Obama şi-a făcut public playlist-ul pentru vara lui 2021. Sunt 38 de piese, interpretate de Rihanna, Bruno Mars, Bob Dylan sau Jay-Z