Cadourile primite de Joe Biden şi Kamala Harris la ceremonia de învestire. Vaze de câte 15 kg, tablouri şi steaguri VIDEO

La ceremoniile de învestire de la Washington, noul preşedinte american Joe Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris au primit cadouri în rotonda Capitoliului din partea Comitetului de primire.

RomaniaTV.net
20 ian. 2021, 22:15
Cadourile primite de Joe Biden şi Kamala Harris la ceremonia de învestire. Vaze de câte 15 kg, tablouri şi steaguri VIDEO

Senatorul republican Roy Blunt le-a prezentat preşedintelui Joe Biden şi vicepreşedintelui Kamala Harris tablouri realizate de un artist din Ohio, considerat cel mai bun peisagist din Vest. „Peisaj cu curcubeu” este titlul tabloului, după cum relatează pbs.org.

Senatorul democrat Amy Klobuchar le-a prezentat două vase de cristal, fiecare în greutate de câte 14,5 kg, care „reprezintă speranţa şi încrederea pe care americanii şi le-au pus în voi pentru a duce ţara înainte„.

Citeşte şi Joe Biden a devenit oficial al 46-lea preşedinte al SUA. El a depus jurământul, LIVE VIDEO de la ceremonie

Compania Lenox, cu sediul în Bristol, a creat cadouri pentru inaugurarea mandatului oficial al preşedintelui Joe Biden şi vice-preşedintelui Kamala Harris. Lenox, producător de cristaluri şi porţelanuri fine, a creat cadouri pentru nouă ceremonii de la preşedintele George W. Bush în 1989. Vazele de cristal unicat sunt gravate cu imaginea Casei Albe – pentru Biden şi clădirea Capitoliului – pentru Harris.

Liderii din Congres au mai adus pentru cei doi steaguri arborate deasupra Congresului care au fost înrămate pentru a marca acest moment istoric. Steagurile au fost oferite de preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell.

La Washington a avut loc miercuri ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Acesta a depus jurământul cu puţin înainte de ora 19.00, ora României.