Karim Benzema, acuzat de „legături notorii” cu organizaţia teroristă Frăţia Musulmană. „În Franţa, imaginea lui este puternic afectată”

Karim Benzema, ultimul câştigător al Balonului de Aur, este acuzat de Gerald Darmanin, ministrul de interne francez, că "are legături notorii cu Frăția Musulmană", considerată o organizație teroristă în Franța şi SUA.

18 oct. 2023, 14:34
Karim Benzema, acuzat de „legături notorii” cu organizaţia teroristă Frăţia Musulmană. „În Franţa, imaginea lui este puternic afectată”
Karim Benzema, acuzat de "legături notorii" cu organizaţia teroristă Frăţia Musulmană. "În Franţa, imaginea lui este puternic afectată"

Karim Benzema, acuzat de „legături notorii” cu organizaţia teroristă Frăţia Musulmană. Atacantul legitimat acum la Al Ittihad Jeddah, în Arabia Saudită, a susținut cauza palestiniană după izbucnirea conflictului dintre Israel şi Hamas. „Toate rugăciunile noastre pentru locuitorii din Gaza, din nou victimele acestor bombardamente nedrepte, ce nu cruță viețile femeilor și copiilor”, a fost mesajul postat de Karim Benzema.

„Am închis mai mult de 1.100 de centre islamiste și vreau să mă refer în mod special la Karim Benzema. Are legături notorii, toți știm, cu Frăția Musulmană. Am atacat hidra Frăției Musulmane care provoacă o atmosferă jihadistă”, a spus ministrul de interne francez, Gerald Darmanin.

Frăția Musulmană, creată de șeicul Hassan Al-Banna în Egipt în 1928, este cea mai veche și mai mare organizație musulmană din lume. În unele țări, precum Franța, SUA, Egipt și Rusia, este considerată grupare teroristă!

În tot acest scandal,  jurnalistul Thibaut Leplat (RMC Sport) a spus că „Benzema de la Real nu e cel din Franța. Acasă, imaginea sa e puternic afectată. Foarte controversat, cu multe ambiguități”.

Citeşte şi: Zlatan Ibrahimovic, refuzat de iubita mai mare cu 11 ani când a cerut-o de soţie. „Nu mai primește a doua şansă!” VIDEO

Karim Benzema a fost implicat în multe scandaluri în carieră, scrie GSP. În aprilie 2010, s-a aflat că era printre cei patru internaționali francezi (alături de Frank Ribery, Sidney Govou și Hatem Ben Arfa) anchetați pentru că erau clienți ai unei rețele de prostituție din Paris. Acuzat că a cerut o escortă minoră” a fost achitat în ianuarie 2014, din lipsă de probe. În noiembrie 2015, a fost acuzat de complicitate la infracțiunea de tentativă de șantaj asupra lui Mathieu Valbuena, colegul său de la națională, chiar în cantonamentul de la Clairefontaine, pentru ca acesta să plătească o sumă unor indivizi care amenințau că vor dezvălui o înregistrare video intimă cu el și iubita sa. Șase ani mai târziu, în noiembrie 2021, a fost găsit vinovat, condamnat la un an de închisoare cu suspendare și o amendă de 75.000 de euro. Din cauza acelui scandal, a fost suspendat de la naționala Franței între 2015 și 2021.

Citeşte şi: Motivul pentru care Gică Popescu nu suportă familia Iordănescu. Ce i-a făcut Tata Puiu fostului căpitan al Naţionalei