Karin Elena Holst, românca ucisă în atacul din Norvegia, ar fi putut scăpa cu viaţă VIDEO

Karin Elena Holst, românca ucisă în urmă cu un an în atacul armat din Norvegia, ar fi putut scăpa cu viaţă. Presa norvegiană scria la acea vreme că fata a fost printre ultimele victime ale lui Anders Breivik.

RomaniaTV.net
22 iul. 2012, 11:05
Karin Elena Holst, românca ucisă în atacul din Norvegia, ar fi putut scăpa cu viaţă VIDEO

Astazi, ea ar fi putut fi în viaţă dacă poliţia nu intervenea cu o întârziere de o jumatate de oră.

Povestea lui Karin a ţinut timp îndelungat prima pagină a cotidianului norvegian VG. Jurnaliştii povesteau ultimele clipe din viaţa adolescentei de doar 15 ani. A fost printre ultimele victime ale lui Anders Breivik, împuşcată în spate în timp ce fugea să scape cu viaţă.

La acea vreme, norvegianul a doborât-o nemilos, cu câteva minute înainte de a fi arestat. Aceasta a fost concluzia anchetatorilor, care au comparat ora la care adolescenta a terminat conversaţia telefonică cu mama sa, cu momentul la care a fost prins Breivik.

„La ora 18:17 m-a sunat Karin şi plângea la telefon şi îi era foarte frică. Mi-a spus că pe insulă este un om, îmbrăcat în poliţist, care zice să meargă toată lumea la el. Am spus hai, Karin, închide telefonul, trebuie să te ascunzi mai mult, trebuie să fugi”, a povestit prin telefon Anca Holst, mama fetei.

Familia româncei şi rudele celorlalte victime au aşteptat îndelung o explicaţie pentru reacţia întârziata a politiei. La acea dată, Breivik încercase chiar el să se predea şi sunase de mai multe ori la numărul de urgenţă. Criminalul a fost arestat însă abia după jumătate de oră de la producerea masacrului. În tot acest timp, au fost ucise 20 de persoane. Printre ele şi Karin Elena Holst.