Karl Nehammer vrea un zid la granița UE după modelul Donald Trump. „Avem nevoie de bariere eficiente”

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a afirmat că dorește ca Uniunea Europeană să construiască un zid precum cel propus de Donald Trump, pentru a combate migrația ilegală.

18 mart. 2023, 09:43
Karl Nehammer vrea un zid la granița UE după modelul Donald Trump. „Avem nevoie de bariere eficiente”
Cum vrea Karl Nehammer să oprească migrația ilegală

Karl Nehammer a afirmat vineri, 17 martie, pentru publicația germană Bild, că vrea ca Uniunea Europeană să construiască un zid ca cel propus de Donald Trump la granița cu Mexic, cu scopul de a combate migrația ilegală.

„Șeful poliției noastre federale se află în acest moment chiar acolo: se uită la granița SUA cu Mexicul pentru a vedea ce măsuri funcționează. Scopul nostru este de a împărtăși aceste cunoștințe cu alte țări din UE, precum Bulgaria, pentru a îmbunătăți protecția frontierelor UE”, a declarat Karl Nehammer.

Citește și: Karl Nehammer dezamăgit de rezultatul alegerilor din Austria. Rareș Bogdan: „Opinia publică din Austria nu este împotriva aderării României la Schengen”

Cancelarul a subliniat și cum crede că trebuie să arate un gard eficient la granița de est a Europei.

„Avem nevoie de bariere eficiente: Ele trebuie să fie foarte înalte, trebuie să ajungă foarte adânc în pământ și trebuie să fie monitorizate în mod constant din punct de vedere tehnic și al personalului. Doar cu această triadă putem reduce migrația ilegală”, a mai spus acesta.

Citește și: Rareş Bogdan: „Austria nu trebuie să ne calce în picioare. Karl Nehammer a dat cu mucii în fasole în problema Schengen”

Cancelarul austriac cere de câteca săptămâni o protecție mai bună a frontierelor externe ale UE. La ultimul summit al UE, desfășurat la începutul lunii februarie, s-a ajuns la acordul de a îmbunătăți gardul de frontieră al Bulgariei și să se utilizeze mai multe drone de supraveghere. Bulgaria va deveni „un nou model de urmat în reducerea migrației ilegale”.

În data de 8 decembrie 2022, Austria a respins extinderea spațiului Schengen, problema migranților fiind invocată de Nehammer și ministrul de interne Gerhard Karner. Aceștia au susținut că mulți dintre migranții neînregistrați vin prin România sau Bulgaria.