Kaspersky a lansat un antivirus gratuit pentru terminalele cu Android

Kaspersky Mobile Security Lite, soluţia gratuită de securitate pentru telefoanele mobile care utilizează platforma Android, este disponibilă pentru download în Android Market.

13 dec. 2011, 15:57
Kaspersky a lansat un antivirus gratuit pentru terminalele cu Android

Aceasta este o versiune limitată a suitei Kaspersky Mobile Security 9, dar care oferă protecţie atunci când terminalul este furat sau pierdut, incluzând funcţii de identificare a telefonului şi de ştergere de la distanţă a datelor sensibile.

În eventualitatea pierderii sau furtului telefonului mobil, persoana care intră în posesia lui va avea acces la date şi informaţii confidenţiale, care pot facilita accesul la banii utilizatorului. Opţiunea Anti-Furt inclusă în Kaspersky Mobile Security Lite îl împiedică pe infractor să îşi ducă planurile la bun sfârşit.

Telefonul furat poate fi blocat prin trimiterea unui mesaj special către terminal. De asemenea, toate fişierele care conţin informaţii personale (contacte, date de conectare, mesaje, e-mail-uri, calendar etc.) pot fi şterse complet prin aceeaşi metodă.

În plus, prin activarea opţiunii FIND, locaţia telefonului poate fi descoperită cu ajutorul Google Maps. Kaspersky Mobile Security Lite oferă şi posibilitatea filtrării mesajelor sau apelurilor nedorite.