Kaspersky Lab susţine că este victima relaţiei geopolitice dintre Rusia şi Statele Unite

Publicat: Miercuri, 12 Iulie 2017 17:27 // Actualizat: Miercuri, 12 Iulie 2017 17:27 // Sursa: romaniatv.net

Compania de securitate Kaspersky Lab a transmis, miercuri, că a ajuns victima certurilor geopolitice dintre Rusia şi Statele Unite, şi este pregătită să răspundă oricăror întrebări din partea autorităţilor din Statele Unite, potrivit agenţiei de presă RIA, citată de Reuters.

Administraţia Trump a eliminat, marţi, compania rusă Kasperky Lab de pe două liste de vânzători autorizaţi folosite de agenţiile guvernamentale pentru a cumpăra echipament de tehnologie, susţinând că există îngrijorări în legătură cu faptul că produsele sale ar putea fi folosite de autorităţile de la Kremlin pentru a intra în reţelele americane.

Directorul companiei, Eugene Kaspersky, a propus de mai multe ori să se întâlnească cu reprezentanţi ai guvernului Statelor Unite şi s-a oferit să depună mărturie în faţa Congresului Statelor Unite pentru a răspunde tuturor întrebărilor pe care Guvernul le-ar putea avea.

Potrivit unor e-mailuri obţinute de Bloomberg Businessweek, Kaspersky Lab a avut o relaţie mai apropiată decât cea admisă în mod public cu principala agenţie de spionaj din Rusia, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), dezvoltând tehnologie de securitate pentru agenţie.

„Kaspersky Lab a recunoscut dintotdeauna că oferă servicii şi produse guvernelor din lume pentru a proteja acele organizaţii de atacuri cibernetice, dar nu are legături neetice sau afilieri cu vreun guvern, inclusiv cu cel al Rusiei”, a transmis compania.

E-mailurile, care datează din octombrie 2009, fac parte din corespondenţa dintre Eugene Kaspersky şi un angajat. Kaspersky evidenţiază un proiect desfăşurat în secret în urmă cu un an, pentru „o cerere importantă venită de la partea Lubyanka”, o referire la birourile FSB. Kaspersky Lab a confirmat autenticitatea e-mailurilor, scrie Bloomberg.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Kaspersky Lab Rusia SUA
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
04 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H