Kate Middleton, prințesa de Wales, este bolnavă de cancer: „Echipa mea de medici m-a sfătuit să încep chimioterapia”

Prinţesa de Wales a dezvăluit vineri că a fost diagnosticată cu cancer şi că se află în primele etape ale tratamentului chimioterapeutic, informează BBC.

22 mart. 2024, 20:10

Kate Middleton, prințesă de Wales, soția moștenitorului coroanei britanice, a anunțat că a început tratamentul inițial după un diagnostic de cancer, boală pe care a descoperit-o în teste de rutină, relatează BBC.

Citește și: Prima apariție a prințesei de Walles după operație. Unde a fost surprinsă Kate Middleton

Kate Middleton, diagnosticată cu cancer

Într-o declaraţie înregistrată la Windsor de BBC, Catherine a spus că afecţiunea sa a fost descoperită după ce a suferit o operaţie abdominală majoră, în ianuarie.

După săptămâni de speculaţii cu privire la starea ei de sănătate, Catherine a spus că ea şi soţul ei, prinţul William, au avut nevoie de timp pentru a explica situaţia celor trei copii ai lor, George, care are 10 ani, Charlotte, 8 ani, şi Louis, 5 ani.

„Acest lucru a venit, desigur, ca un şoc uriaş, iar William şi cu mine am făcut tot ce am putut pentru a procesa şi gestiona acest lucru în mod privat, de dragul tinerei noastre familii. După cum vă puteţi imagina, acest lucru a necesitat timp. Mi-a luat timp să mă recuperez după o intervenţie chirurgicală majoră pentru a-mi începe tratamentul. Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte şi Louis într-un mod adecvat pentru ei şi să îi asigurăm că voi fi bine”, spune Kate.

Middleton a spus în comunicatul video că la momentul operației abdominale pe care a avut-o în ianuarie, nu se cunoștea diagnosticul de cancer.

„Testele de după operație au găsit prezent cancerul. Echipa mea de medici m-a sfătuit să încep chimioterapie preventivă și sunt, acum, în primele etape ale acestui tratament”, a mai spus prințesa.

Detalii cu privire la diagnostic primit de prințesă nu au fost oferite, însă reprezentanții cuplului princiar spun că există încredere că Middleton se va recupera complet.

Diagnosticul prințesei de Wales vine la puțin timp de la diagnosticul anunțat al regelui Charles, care a anunțat, de asemenea, că suferă de cancer.

Citește și: Kate Middleton, scuze publice pentru fotografia editată: „Ca fotograf amator, experimentez”

 

Regele Charles, „mândru” de Kate pentru că a vorbit despre diagnosticul de cancer

Regele Charles al Marii Britanii s-a declarat mândru de nora sa Kate, prinţesa de Wales, pentru curajul de a vorbi despre tratamentul pe care îl urmează după ce s-a descoperit prezenţa cancerului în urma recentei sale operaţii, a transmis vineri Palatul Buckingham, potrivit Reuters.

Charles este „atât de mândru de Catherine pentru curajul ei de a vorbi aşa cum a făcut-o” şi „a rămas în legătură strânsă cu draga lui noră pe parcursul ultimelor săptămâni”, după ce au petrecut timp împreună în spital, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Charles și soția sa Camilla „vor continua să ofere dragostea și sprijinul lor întregii familii în această perioadă dificilă”, a adăugat purtătorul de cuvânt.