Kate TOPLESS face prima victimă: Redactorul-şef de la Irish Daily Star a fost concediat

Redactorul-şef de la Irish Daily Star a fost concediat luni, în urma publicării în paginile acestui cotidian irlandez a fotografiilor în care prinţesa Catherine, soţia prinţului William, apare topless, dar şi a acţiunii în justiţie intentate de familia regală britanică, informează AFP.

RomaniaTV.net
18 sept. 2012, 09:30
Kate TOPLESS face prima victimă: Redactorul-şef de la Irish Daily Star a fost concediat

Proprietarii acestei publicaţii – grupul britanic Northern & Shell şi grupul irlandez Independent News and Media – au reacţionat prompt şi au condamnat decizia luată de conducerea editorială a ziarului Irish Daily Star de a publica acele fotografii controversate, în ediţia sa de sâmbătă.

Conducerea cotidianului irlandez a anunţat, luni, că a decis concedierea „cu efecte imediate” a editorului-şef al ziarului, în aşteptarea unei anchete interne în legătură cu decizia acestuia de a publica acele fotografii care au apărut pentru prima dată în revista franceză Closer.

Aşa cum anunţase, săptămânalul italian Chi, aflat ca şi revista Closer în proprietatea lui Silvio Berlusconi, a publicat la rândul său fotografiile cu prinţesa Catherine, sub titlul „Kate Middleton – Scandal la curte: regina e goală!”.

Cuplul princiar britanic a dat în judecată publicaţia franceză Closer, la Paris, iar prima audiere în acest caz a avut loc luni.

Cuplul princiar a cerut interzicerea prin ordin judecătoresc a republicării sau revânzării acelor fotografii, despre care au spus că descriu „momente foarte intime” şi nu îşi au loc în spaţiul public. O decizie judiciară este aşteptată pentru marţi, în jurul orei 10.00 GMT.

Revista Closer, specializată în postarea de informaţii despre celebrităţi, a publicat în ediţia ei de vineri 15 fotografii, în care ducesa de Cambridge, aflată cu soţul ei într-o vacanţă privată în sudul Franţei, apare fără sutien, în timp ce se relaxa făcând plajă pe terasa unei proprietăţi private.

În timp ce conducerea revistei Closer şi-a apărat decizia de a publica acele fotografii, un purtător de cuvânt al casei regale britanice a spus că ele au întristat profund cuplul princiar, aflat în această perioadă într-un turneu oficial în Asia.

Revista Closer este editată de compania Mandadori, un grup italian deţinut de fostul premier italian Silvio Berlusconi, condus de fiica acestuia Marina. Mulţi avocaţi consideră că acesta va fi un caz dificil de apărat în justiţie, dar profiturile obţinute din comercializarea revistei au toate şansele să depăşească mult eventuala amendă pe care o va primi publicaţia franceză şi care se va ridica probabil la câteva mii de euro.