Kathleen Kavalec, noua ambasadoare a SUA în România, a ajuns la București. Este prima femeie care ocupă această funcție

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a sosit astăzi la București. Aceasta va prezenta scrisorile de acreditare președintelui Klaus Iohannis și se va întâlni cu premierul Nicolae Ciucă.

09 feb. 2023, 23:26
Kathleen Kavalec, noua ambasadoare a SUA în România, a ajuns la București. Este prima femeie care ocupă această funcție
Kathleen Kavalec, noul ambasador al SUA în România

Kathleen Kavalec, noua ambasadoare SUA în România, a ajuns azi, 9 februarie, la București.

„Doamna ambasador Kathleen Kavalec a sosit astăzi la Bucureşti. În următoarele zile, doamna ambasador Kavalec va prezenta scrisorile de acreditare preşedintelui Klaus Iohannis şi se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ionel Ciucă şi cu ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu”, a fost anunțul Ambasadei SUA pe Facebook.

Citește și: VIDEO VIRAL Moment bizar în timpul discursului preşedintelui SUA. Jill Biden l-a sărutat pe buze pe soţul vicepreşedintei Kamala Harris

Cine este Kathleen Kavalec

În decembrie, plenul Senatului american a confirmat-o pe Kathleen Kavalec ca ambasadoare a SUA în România. Aceasta este diplomat de carieră și a supravegheat programe majore de asistență ale SUA în străinatate, fiind nominalizată în luna iunie a anului trecut de președintele Joe Biden în această funcție.

Kavalec face parte din corpul înalților diplomați, cu rangul de ministru consilier, la momentul nomnalizării având funcția de șef de misiune la Misiunea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa în Bosnia și Herțegovina.

Anterior a fost directorul Oficiului pentru Afaceri Rusești și adjunctul șefului Misiunii SUA UNESCO în Paris. Alte sarcini îneplinite de ambasadoare în străinătate au inclus funcția de comisar pentru probleme culturale în Ambasada SUA la București, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev și comisar politic la Ambasada SUA la Moscova.

Citește și: Scandal în SUA. Joe Biden, huiduit de republicani, după ce președintele a aruncat cu acuzații grave: „Mincinosule!” (VIDEO)

A lucrat ca ofițer pentru management legislativ în Biroul pentru Afaceri Legislative, la Washington, și ca director al Departamentului Economic la Oficiul de Coordonare pentru Asistență pentru noile state independente.

Kathleen Kavalec s-a născut în California și a obținut licența în Științe Politice la University of California din Berkley și un master în Științe în serviciul diplomatic la Georgetown University din Washington DC.