Scandal în SUA. Joe Biden, huiduit de republicani, după ce președintele a aruncat cu acuzații grave: „Mincinosule!” (VIDEO)

Imagini virale din SUA. Joe Biden nu a putut să-și susțină discursul despre realizările din mandatul său, pentru că membrii Partidului Republican l-au huiduit încontinuu, în această săptămână. 

08 feb. 2023, 09:42
Scandal în SUA. Joe Biden, huiduit de republicani, după ce președintele a aruncat cu acuzații grave: „Mincinosule!” (VIDEO)

Președintele SUA, susținut de Partidul Democrat, i-a înfuriat pe republicani în momentul în care acesta a vorbit despre „planurile economice” ale taberei adverse.

„Unii dintre prietenii mei republicani vor să ia economia ostatică, ceea ce înțeleg, dacă nu sunt de acord cu planurile lor economice. Toți ar trebui să știți care sunt aceste planuri”, a declarat Joe Biden.

Democratul a preluat din discursul adversarilor. În mod surprinzător, oficialul de la Casa Albă i-a acuzat pe republicani că vor să adopte politici care să-i apere pe bogați și să-i dezavantajeze pe cei mai săraci dintre cetățeni și clasa de mijloc.

„În loc să îi facă pe cei bogați să plătească partea lor echitabilă, unii republicani vor ca Medicare și ajutoarele sociale să dispară”, a comentat Joe Biden. „Nu spun că este vorba de o majoritate”, a completat politicianul american.

Afirmațiile lui Joe Biden au scandalizat legislatorii, care au început să strige în sală și să gesticuleze frenetic.

„Mincinosule!”, a strigat Marjorie Taylor Greene, politician republican din statul Georgia.

Discursul președintelui SUA făcea referire, cel mai probabil, la o propunere a senatorului Rick Scott, republican din Florida.

Inițiativa politicianului din Florida a fost respinsă categoric, inclusiv de senatorii republicani.

Potrivit Washington Post, poziția democraților cu privire la amputarea ajutoarelor sociale și a Mediacare e populistă și „falsă”.

 

Acuzații grave la adresa republicanilor, din partea lui Joe Biden

 

De asemenea, înainte de momentul în care Joe Biden a ieșit cu acuzațiile deosebit de grave, președintele american a fost huiduit când a menționat despre valoarea datoriei externe adăugate de Administrația Trump.

„Aproape 25% din întreaga datorie națională, care a avut nevoie de peste 200 de ani pentru a se acumula, a fost adăugată doar de o singură administrație – ultima”, a declarat Biden, încruntat.

El a fost contrazis de republicani: „Acestea sunt faptele. Verificați! Verificați-le!”.

Între timp, în 2023, datoria externă a SUA a ajuns la aproape 31 de trilioane de dolari, aproape de maximul admis.