Kaufland, anunţ important. Ofertă incredibilă, produsul pentru care va fi bătaie la raft de la prima oră

Kaufland investește anual 8 milioane de euro în proiecete sociale. Companiile care își doresc să ajute pot redirecționa 20% din impozitul pe profit către astfel de cauze sau comunități.

27 sept. 2022, 12:01
Kaufland, anunţ important. Ofertă incredibilă, produsul pentru care va fi bătaie la raft de la prima oră

Unul dintre cele mai mari hypermarket-uri  din România, Kaufland, investește 8 milioane de euro în proiecte CSR, acești bani mergând către un total de 200 de proiecte ale organizațiilor nonprofit sau nonguvernamentale.

„Acesta este al treilea an în care investim 8 milioane de euro în proiecte de CSR. Suntem în parteneriat tot timăul cu organizații nonprofit, nonguvernamentale -asociații și fundații-, împreună cu care dezvoltăm și implementăm aceste proiecte. Avem pe an 200 de inițiative”, a declarat Katharina Scheidereiter, manager CSR în cadrul Kaufland, citează Ziarul Financiar.

Managerul spune că în spatele unui astfel de proiect este foarte multă muncă administrativă, că trebuie să ai informații despre partener, să existe un contract între cele două entități, o raportare și să se urmărească atent ce se întâmplă.

„CSR-ul nu se poate de la birou. Trebuie să mergi pe teren să vorbești cu beneficiarii, să vezi proiectele implementate. La firul ierbii vezi ce nevoi există și ce poți îmbunătăți. Din cele 200 de proiecte, ne implicăm mai îndeaproape într-un sfert. Acestea sunt proiecte mari, strategice, pe care le și vizităm.” a mai spus Katharina.

Citește și: Kaufland vrea să se extindă și mai mult pe piața din România: „Investim mai mult decât dublul profitului nostru“

Kaufland investește în educație în România, dar și în alte țări

România nu este singura țară în care Kaufland se implică în inițiative de acest fel, în Germania, de exemplu, investind foarte mult în educație.

„În România avem o altă abordare pentru că avem o altă piață. Aici, unu din patru copii era la limita sărăciei înainte de pandemie. Ne putem imagina că acum cifrele sunt mult mai rele. În România, avem cinci domenii în care investim- educație, proiecte sociale, sport și sănătate, protecția mediului și cultură. Primim foarte multe aplicații de proiecte în fiecare zi, dar ne uităm și noi în piață după cauze”.

Kaufland stabilește din timp proiectele cărora va aloca bani în anul următor și păstrează o sumă pentru situații neprevăzute.

„În  ultimii doi ani am avut pandemie și război, evenimente pe care nu avem cum să le anticipăm, Nu aveam în plan investiții în niciuna dintre direcțiile acestea, dar când s-au întâmplat, ne-am repliat. Avem deja o strategie pe tot anul, dar am decis să o punem puțin pe pauză și ne-am concentrat atenția pe ce a însemnat criza de moment. În final, nu am lăsat însă deoparte nici partenerii de lungă durată care se bazau pe planul pe care-l făcusem împreună”.

Românii trebuie să știe că orice companie poate redirecționa 20% din impozitul pe profit către cauze sociale și investiții în communitate.

„Cred că e important și pentru companii, dar și pentru oameni să își aleagă o cauză, nu e greu de găsit una. Avem această facilitate fiscală în România, care este un caz foarte fericit, dar nu e suficient. Dacă o companie decide să se implice în comunitate, cred că ar fi bine să aibă și um om dedicat, dar și o strategie pe termen lung, nu doar să aloce banii cu vine primul. Trebuie să se implice!”, a mai spus managerul CSR Kaufland.

Citește și: Kaufland şi Lidl scot din priză maşinile electrice, de azi încărcarea NU mai e gratuită

Oferte pentru români din partea Kaufland

Kaufland îi anunță pe toți clienții români că un nou catalog de produse este disponibil și că există promoții la produsele din toată țara. Astfel de promoții sunt oferite regulat și nu trebuie trecute cu vederea, pentru că v-ar putea interesa. Cei ce dețin un card Kaufland vor obține o reducere de 25% la toată gama de produse Nescafe Brasero.

Tot în catalogul Kaufland care apare pe 28 septembrie, găsiți  produse auto necesare oricărui șofer.

  • Trusă de prim ajutor- 24.99 lei

  • Huse pentru scaune auto- 89.99 lei

  • Mini compresor UNITEC- 44.99 lei