Kaufland vrea să se extindă și mai mult pe piața din România: „Investim mai mult decât dublul profitului nostru“

Retailerul german Kaufland vrea să ajungă la 200 de magazine în România până în anul 2025. Pentru a-și continua expansiunea, rețeaua împrumută 100 mil. euro de la BERD.

12 sept. 2022, 19:58
Kaufland vrea să se extindă și mai mult pe piața din România: „Investim mai mult decât dublul profitului nostru“

Retailerul german Kaufland vrea să deschidă 45 de magazine noi până în anul 2025, urmând să ajungă astfel la 200 de unităţi în România.

Citește și Anunțul șoc de la Kaufland pentru toți românii! Produsele astea vor disparea definitiv de la raft! „Unii furnizori au comunicat majorări de preț nerezonabile!”

În acest sens, reţeaua împrumută 100 mil. euro de la BERD, banii urmând a fi folosiţi atât pentru expansiunea din România, cât şi pentru cea din Republica Moldova, operaţiunile din cele două ţări fiind coordonate de la Bucureşti.

„Investim (anual – n.red.) mai mult decât dublul profitului nostru pentru un viitor sustenabil în România, în pofida contextului inflaţionist generat de creşterea preţurilor la energie şi carburanţi. Vom continua să ne dezvoltăm în România, obiectivul nostru fiind să atingem pragul de 200 de magazine până în 2025“,  au spus reprezentanţii companiei.

Kaufland, activ pe segmentul hipermarketurilor cu preţuri mici, a anunțat în urmă cu câteva zile că anumite produse de brand vor lipsi de pe rafturile din hypermarketurile sale. Acesta măsură vine ca urmare neînțelegerilor dintre acesta și furnizori, în legătură cu prețul de achiziție a produselor.

Retailerul german a ieșit pentru prima dată în istoria sa recentă cu informații legate de negocierile cu furnizorii. Compania a spus că aceștia au solicitat pentru produsele comercializate sub branduri cunoscute majorări de preț “nerezonabile în opinia noastră”, pe care nu le-a acceptat. Prin urmare, producătorii au decis să sisteze livrarea respectivelor produse către Kaufland.

“În perioada următoare, veți constata că anumite produse de brand nu se mai regăsesc pe rafturile noastre. Dorim să vă cerem scuze în avans pentru acest lucru”, a afirmat Kaufland într-un anunț distribuit și de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România.

Citește și Kaufland, ofertă de nerefuzat. Cum poţi să iei aproape gratis cel mai consumat produs al verii