Kaufland este cel mai mare importator de carne din România. A depășit Caroli Foods

Retailerul german Kaufland este cel mai mare importator de carne și organe comestibile din România, conform datelor primele luni ale anului 2020. Lanțul de hypermarket-uri a depășit Caroli Foods.

08 dec. 2020, 19:04
Kaufland este cel mai mare importator de carne din România. A depășit Caroli Foods

Kaufland, cel mai mare importator de carne din țară. Hypermarket-urile Kaufland, Lidl sau Penny au o politică declarată de a cumpăra carne de la producătorii locali, iar de mai mulți ani au partenerate cu fermieri din România pentru a putea susține acest deziderat. Cu toate acestea, producția locală nu este suficientă pentru a acoperi nevoile retailului.

Citește și: FOTO-Reportaj! S-au aprins luminițele de Crăciun în București! Cum arată Capitala ornată de Firea! Bucureștenii s-au bucurat de ele cum știu ei mai bine, în trafic!

ECONOMICA.NET a cerut Institutului Național de Statistică un clasament pe ultimele opt luni în acest caz, conform acestuia, retailerul german Kaufland a ajuns pe prima poziție în topul celor mai mari importatori de carne și organe comestibileîn funcție de valoare.

Kaufland, cel mai mare importator de carne din țară. Lider al pieţei de comerţ modern, cu afaceri de aproape 12 miliarde de lei în 2019, Kaufland are contracte cu şapte ferme din România. Peste 2.000 de porci sunt livraţi săptămânal către toate magazinele din ţară, însă aceștia nu sunt suficienți pentru a acoperi necesarul. Retailerul are nevoie de aproximativ 8.000 de porci într-o săptămână.

Prin urmare, lanțul de magazine a devasat  astfel SC Recunoștința Prodcom Impex SRL, principala companie din grupul Cris-Tim, controlat de familia Timiș.

În total, atât în 2019 cât și în 2020, dintre primii cei mai mari importatori de carne și organe din România, patru sunt retaileri. Este vorba despre Kaufland ( poziția 1 în 2020 vs 2 în 2019), Metro Cash&Carry (Poziția 5 atât în 2020 cât și în 2019), grupul Diana care include atât retail alimentar cât și procesare de carne ( Poziția 8 în 2020 vs 3 în 2019) și Carrefour România SA (poziția 9 în 2020 vs 10 în 2019).

În ceea ce privește ceilalți mari importatori, Caroli este unul dintre cei mai mari jucători pe piața locală a mezelurilor. Compania  a raportat în 2019 o cifră de afaceri de aproximativ 488,9 milioane de lei, conform economica.net.