Kaufland retrage de pe piaţă un produs împotriva insectelor. Atenţie, există risc de electrocutare dacă îl folosiţi

Kaufland retrage produsul "Insectocutor distrugere insecte" din cauza unui defect de fabricaţie, în condiţiile în care riscul de electrocutare în cazul acestui produs nu poate fi complet exclus.

01 iul. 2022, 15:09
Kaufland retrage de pe piaţă un produs împotriva insectelor. Atenţie, există risc de electrocutare dacă îl folosiţi

„Kaufland retrage voluntar şi preventiv, din motive ce ţin de protejarea consumatorilor, produsul ‘Insectocutor distrugere insecte’. Retragerea este valabilă pentru toate loturile. Din cauza unui defect de fabricaţie, riscul de electrocutare în cazul acestui produs nu poate fi complet exclus”, se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, articolul menţionat a fost comercializat în magazinele Kaufland începând cu luna aprilie 2022.

Citeşte şi Kaufland anunţă schimbări în magazinele din România. Produsele pe care românii se vor bate la rafturi. Profită de noile oferte!

Clienţii care au achiziţionat produsul sunt rugaţi să acorde atenţie informării, să nu mai utilizeze produsul şi să-l deconecteze de la reţeaua electrică. Ei se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna şi vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal„, susţin reprezentanţii Kaufland.

Citeşte şi Kaufland se apropie de pragul de 14 miliarde de lei cifră de afaceri. Cu toate că cifra de afaceri a crescut, marja de profit s-a diminuat

În urmă cu aproape două luni, la începutul lui mai, Kaufland a retras de urgență de pe rafturile magazinelor din toată țara un suc de mere și vișine. Practic, lanțul german de magazine a retras sucul de mere și vișine „Vreau din România” după ce a constatat „o depășire a valorii admise pentru patulină” în produsul respectiv.

Patulina este o toxină (n.r. – micotoxină) produsă de Aspergillus sau alte mucegaiuri și se găsește pe grâu, porumb, soia, ovăz, orez și în silozuri destinate animalelor, dar și pe fructe precum caise, banane, piersici, struguri, dar în special pe mere și subprodusele acestora.

Prezența patulinei nu poate fi detectată de gust sau miros. Sucurile de fructe contaminate nu au nici un gust special, nici o modificare a aspectului. Doar analiza poate evidenția existența toxinei.

Patulina poate persista ani de zile în alimente și în produsele lor secundare, chiar și după îndepărtarea mucegaiului.

Prezența acestei toxine se manifestă ca leziuni congestive în plămâni, rinichi și splină; dar, de altfel, patulina provoacă degenerarea neuronilor din cortexul cerebral, ceea ce poate duce la diverse simptome nervoase (inclusiv paralizie etc.).