Kelemen, despre alianţe electorale: Înainte de alegeri nu e bine să vinzi pielea ursului din pădure

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că Uniunea nu are, în acest moment, o preferinţă în legătură cu o eventuală alianţă post-electorală, el adăugând, în acest sens, că înainte de alegeri "nu e bine să vinzi pielea ursului din pădure".

RomaniaTV.net
31 oct. 2012, 16:41
Kelemen, despre alianţe electorale: Înainte de alegeri nu e bine să vinzi pielea ursului din pădure

„Nu pot să vă dau un răspuns. E prematur. Noi am avut o colaborare foarte bună, şi trebuie să recunosc acest lucru, cu PDL, cu toate disputele, toate conflictele, facem parte din aceeaşi familie politică, dar noi nu facem înainte de alegeri alianţe cu nimeni, cum nu am făcut în această perioadă de 23 de ani. Am avut o colaborare bună cu PNL, e adevărat că era Partidul Naţional Liberal condus de Călin Popescu Tăriceanu”, a răspuns el, întrebat pentru ce alinaţă ar opta UDMR în viitorul parlament.

Kelemen a mai arătat că UDMR are „această amintire bună şi această istorie bună” şi cu PSD, cu care a colaborat bine în perioada 2000-2004, când Uniunea nu a fost la guvernare, dar a susţinut, din varii motive, un guvern minoritar.

„Din acest punct de vedere, eu cred că cu aproape toate forţele politice, cu partidele româneşti poţi să stabileşti nişte relaţii constructive în folosul societăţii, dar nu avem în acest moment o preferinţă. Avem o istorie, avem nişte experienţe acumulate pe parcursul anilor şi vom da răspuns la această întrebare după alegeri. Înainte de alegeri nu e bine să vinzi pielea ursului din pădure”, a subliniat Kelemen Hunor.