Kelemen, despre un parteneriat PNL-UDMR pe 10 ani: Propunerea lui Blaga, interesantă

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a declarat că propunerea lui Vasile Blaga de a forma un parteneriat PNL-UDMR pe 10 ani este una "interesantă". 

17 apr. 2015, 19:38
Kelemen, despre un parteneriat PNL-UDMR pe 10 ani: Propunerea lui Blaga, interesantă

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, susţine că este deschis la orice colaborare „care este în beneficiul comunităţii maghiare şi al României”.

„A fost o propunere interesantă, corectă, vom discuta cu colegii, şi cu domnul Blaga şi cu doamna Gorghiu, nu pot da astăzi un răspuns. Important este că noi am mai avut discuţii cu PNL în februarie – martie, orice propunere de dialog, de colaborare trebuie luată în serios şi răspunsul îl vom da după ce vom analiza în forurile noastre interne. Eu sunt deschis la orice colaborare care este în beneficiul comunităţii maghiare şi al României. Dacă această propunere şi această colaborare este în acest sens, atunci putem să fim parteneri”, a declarat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor, reales preşedinte al UDMR

Copreședinte Partidului Național Liberal (PNL), Vasile Blaga, a propus UDMR, vineri, în deschiderea celui de-al XII-lea Congres al Uniunii de la Cluj-Napoca, formarea unui parteneriat pe termen lung, de cel puțin 10 ani, pentru atingerea unui nivel de viață și de dezvoltare care să situeze România la media Uniunii Europene.

Vasile Blaga propune UDMR „un parteneriat pe termen lung, pe cel puţin 10 ani”

„Mesajul meu pentru dumneavoastră, dragi colegi de la UDMR, este să lucrăm împreună, noul PNL și UDMR, pentru atingerea acestui obiectiv care stă în fața României în următorul deceniu, atingerea unui nivel de viață și de dezvoltare care să situeze România la media Uniunii Europene. I-am auzit pe mulți spunând că România nu mai are un proiect major în jurul căruia să își adune energiile, dar proiectul pe care l-am enunțat este vident, logic și urgent. Pentru că pentru realizarea lui vă propun să lucrăm împreună, fie că suntem acum în opoziție și unii și ceilalți, fie că ne vom găsi, la un moment dat, la guvernare. În acest sens vă propun să punem bazele pe un parteneriat pe termen lung, pe cel puțin 10 ani. Avem câteva atuurui comune, avem experiența colaborării foarte bune și în opoziție, și la guvernare”, a spus Vasile Blaga.