Kelemen Hunor: Am dubii că în 2014 românii vor vota cu altcineva decât cu Victor Ponta

Kelemen Hunor spune că UDMR va avea cel mai probabil candidatul propriu la Preşedinţie, însă nu are dubii că românii vor vota în 2014 prezidenţiabilul PSD, Victor Ponta.

RomaniaTV.net
12 iun. 2014, 10:44
Kelemen Hunor: Am dubii că în 2014 românii vor vota cu altcineva decât cu Victor Ponta

Liderul UDMR  Kelemen Hunor a declarat, pentru dcnews.ro, că Uniunea va avea candidatul său la Cotroceni.

90% răspunsul este da. Am avut o discuție cu ceilalți colegi și am decis că trebuie că avem un candidat propriu. Și eu cred că sunt multe argumente solide pentru a pune un candidat propriu. Nu pot spune dacă așa se va întâmpla, dar lucrurile merg în această direcție. Rămâne de văzut până la sfârșitul lunii iulie ce se va întâmpla„.

Kelemen Hunor a arătat că nu este obligatoriu ca preşedintele UDMR să fie candidatul la Preşedinţie, dar dacă așa vor decide colegii săi, va candida. 

Întrebat despre posibilitatea ca, în schimbarea societății românești, să joace un rol decisiv un președinte aparținând unei minorități, Kelemen Hunor a răspuns: „Am dubii că în 2014 românii vor vota cu altcineva decât cu premierul Ponta. E prea devreme, e perspectiva unui maghiar și poate greșesc. Mentalitatea nu s-a schimbat destul de mult”.

În privinţa cooptării PP-DD la guvernare, Kelemen Hunor a reiterat că de formaţiunea lui DD „coaliţia nu avea nevoie și mai ales PSD, și mai ales premierul Ponta”.

„Pentru binele coaliției, pentru că e o chestiune de imagine și de conținut și, dacă aceste lucruri se unesc, eu am și spus și unii s-au supărat, ar fi fost un dezastru pentru noi toți, pentru că vorba de un partid populist, nu știi dacă e de stânga sau de dreapta, are și mesaje foarte, foarte populiste de stânga și mesaje de alt gen, nu neapărat de stânga. În plus, PP-DD, la alegerile europarlamentare, a obținut un scor mic. E adevărat, încă mai are un grup în Camera Deputaților, la Senat nu mai are, dar nu este o formațiune din punct de vedere ideologic, structural bine închegată și cu rădăcini în societatea românescă”, a arătat liderul UDMR.

UDMR NU VREA cooptarea PP-DD la guvernare. Kelemen Hunor: Ar fi un DEZASTRU