Kelemen Hunor: Cred că vom intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale Paleologu şi cu mine

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a spus vineri, la Constanţa, că va intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale alături de Theodor Paleologu, candidatul PMP, fiind astfel vorba de un tur de scrutin "minunat", cum ţara noastră nu a mai avut.

20 sept. 2019, 14:31
Kelemen Hunor: Cred că vom intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale Paleologu şi cu mine

„Eu cred că vom intra în turul doi Paleologu şi cu mine. Oricine câştigă, Toader sau eu, România va avea de câştigat, va fi în câştig. (…) Ar fi un tur doi minunat, cum nu a avut România de 30 de ani”, a declarat reprezentantul UDMR, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că speră să îi convingă pe români că cea mai bună soluţie, cel puţin până în turul doi al alegerilor prezidenţiale, este să voteze Kelemen Hunor.

„Mesajele mele în această campanie, viziunea mea nu este pentru maghiari, este pentru toţi cetăţenii României. (…) Nici nu se poate altfel. Şi sper că voi reuşi să-i conving şi pe români, că cea mai bună soluţie, cel puţin până în turul doi, este să mă voteze pe mine. Eu am mai spus asta, aţi încercat cu români, nu eraţi mulţumiţi, aţi încercat şi cu Iohannis… văd că există o oarecare nemulţumire, putem să continuăm pe acest drum, încercaţi şi cu mine şi veţi vedea că va fi mult mai bine decât cu oricare dintre aceşti preşedinţi de până acum”, a spus Hunor.

Potrivit acestuia, este foarte important ca în ţara noastră să existe respect.

„Sigur, trebuie să vorbim despre soluţii, trebuie să vorbim despre proiecte, eu am plecat de la acest slogan – respect. Înţelege şi românul, înţelege şi maghiarul că până nu va exista respect în această ţară …, şi trebuie să începem cu statul. Instituţiile statului până nu îi vor respecta pe cetăţeni, (…), nici cetăţenii nu vor avea încredere în stat. Şi dacă nu există încredere şi respect, nu se poate construi nimic. Trebuie să plecăm de la acest principiu, de la această valoare şi apoi trebuie să vorbim de educaţie, de infrastructură … portul Constanţa de ce nu a devenit ceea ce trebuia să devină acum 30 de ani? De ce nu este România un hub şi pentru mărfuri, şi pentru capital, şi pentru gaze şi alte resurse energetice spre Europa Centrală? De ce nu avem autostrăzi, de ce nu am reuşit să străpungem Carpaţii (…) măcar cu o singură autostradă? Deci trebuie să vorbim de viziune, de rolul României în această regiune”, a declarat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a participat vineri, la Casa de Cultură din municipiul Constanţa, la o întâlnire cu reprezentanţi ai minorităţilor naţionale din România. 


loading...