Kelemen Hunor, despre mandatul UDMR pentru consultările de la Cotroceni: Să se termine criza

Publicat: Marţi, 16 Ianuarie 2018 15:36 // Actualizat: Marţi, 16 Ianuarie 2018 15:37 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că mandatul Uniunii la consultările de miercuri de la Cotroceni va fi că este nevoie cât mai repede de un guvern pentru a se termina criza. În ce o priveşte pe Viorica Dăncilă, Kelemen spune că nu o cunoaşte.

Kelemen Hunor a declarat, marţi, că dacă Viorica Dăncilă va solicita o discuţie, liderii UDMR îi vor sta la dispoziţie.

"Eu nu o cunosc pe Viorica Dăncilă, nu am nicio informaţie despre ea, în afară de declaraţia ei prin care îi atrăgea atenţia lui Tudose că nu face bine ce face (privind steagul secuiesc – n.r.). Vom aştepta să vedem ce propune, cu ce ministere şi miniştri vrea să meargă mai departe şi dacă va solicita o discuţie cu noi îi stăm la dispoziţie. Până nu aflăm mai multe informaţii mi-e greu să spun că e bine sau mai puţin bine pentru că nu o cunosc, nu a fost în Parlamentul României, nu ne-am intersectat, nu am nicio experienţă politică legată de activitatea sa", a spus Kelemen Hunor pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, mandatul UDMR la consultările de miercuri de la Cotroceni va fi că trebuie cât mai repede un Guvern pentru a se termina cât mai curând criza politică.

"Nu e nevoie şi nu este bine să tragem de timp, cei care au majoritate au posibilitatea de a forma Guvernul, dacă reuşesc, mă refer la PSD-ALDE, dar sigur, orice altă opţiune, dacă consideră preşedintele Iohannis poate fi discutată, pentru că depinde de şeful statului dacă acceptă sau nu propunerea PSD. Dar eu nu cred că există altă majoritate decât PSD-ALDE aşa că, din punctul nostru de vedere, este bine să se termine această criză şi sper că peste o jumătate de an nu ne vom întâlni din nou la Cotroceni pentru a discuta o nouă formulă de guvernare. Dacă mergem în acest ritm, atunci PSD mai are nevoie de 6 premieri, eu sper că se vor opri, totuşi, din acest scandal permanentizat", a conchis liderul UDMR.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8430
RON
15 Jul
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H