Kelemen Hunor: „Din punctul meu de vedere, nu e bine să ieşi la pensie la 50 de ani şi să primeşti pensie de serviciu”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, este de părere că acele categorii de persoane care primesc pensii de serviciu ar putea beneficia de aceste pensii, însă nu la vârsta de 50 de ani, ci la vârsta general acceptată pentru pensionare.

14 mart. 2023, 08:49
Kelemen Hunor: „Din punctul meu de vedere, nu e bine să ieşi la pensie la 50 de ani şi să primeşti pensie de serviciu”

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, partid implicat în coaliţia de guvernare, alături de PSD şi PNL, a vorbit despre reforma pensiilor pe care Guvernul trebuie să o realizeze până la sfârşitul lunii martie, pentru a nu pierde a treia tranşă din PNRR.

”Din punctul meu de vedere, nu e bine să ieşi la pensie la 50 de ani şi să primeşti pensie de serviciu. Poţi să primeşti pensia de serviciu dacă ai ieşit mai devreme la pensie, dar după ce ajungi la vârsta de pensionare valabilă pentru toată lumea. Fiindcă şi eu pot să ies la 60 de ani, dacă am anii corespunzători, dar primesc o penalizare până la 65 de ani. Asta trebuie să fie valabil şi pentru judecători, şi pentru procurori, şi pentru poliţişti şi pentru toţi cei care pot în acest moment să se pensioneze mai repede. Eu spun care este punctul meu de vedere”, a declarat Kelemen Hunor, luni seară, la B1 Tv.

El a adăugat că soluţia avansată pentru problema acestor pensii va fi una ”perfect constituţională”.

Vicepremierul a susţinut că nu este normal ca pensia unei persoane să depăşească venitul pe care aceasta l-a avut în perioada în care se afla în activitate.

”Dorinţa noastră este să găsim o soluţie corectă echilibrată şi constituţională, pentru că nimeni nu doreşte să pice la Curtea Constituţională, pentru că atunci iar o luăm de la capăt”, a punctat Kelemen.

Citeşte şi: PNL Sector 1, acuzaţii grave la adresa primarului Clotilde Armand: „Bugetul nu poate fi votat, nu vine nimeni să-l prezinte. În schimb, Clotilde Armand se văicăreşte că nu are buget”