PNL Sector 1, acuzaţii grave la adresa primarului Clotilde Armand: „Bugetul nu poate fi votat, nu vine nimeni să-l prezinte. În schimb, Clotilde Armand se văicăreşte că nu are buget”

PNL Sector 1 afirmă, luni, că ”după ce primarul Clotilde Armand nu a mai venit la şedinţele Consiliului Local Sector 1 de mai bine de un an, mai nou aceasta le interzice directorilor din primărie să participe la şedinţele comisiilor de specialitate, convocate de consilierii locali, deşi prezenţa lor este obligatorie”.

13 mart. 2023, 15:54
PNL Sector 1, acuzaţii grave la adresa primarului Clotilde Armand: „Bugetul nu poate fi votat, nu vine nimeni să-l prezinte. În schimb, Clotilde Armand se văicăreşte că nu are buget”

”Aşa se explică de ce bugetul Sectorului 1 nu poate fi votat: nimeni, nici primarul, nici directorii nu vin în faţa Consiliului să prezinte bugetul”, spun liberalii, care o acuză pe Clotilde Armand că ”se văicăreşte pe reţelele sociale că nu are buget”.

”După ce primarul Clotilde Armand nu a mai venit la şedinţele Consiliului Local Sector 1 de mai bine de un an, mai nou, în spiritul transparenţei de care tot vorbea primarul, aceasta le interzice directorilor din primărie să participe la şedinţele comisiilor de specialitate, convocate de consilierii locali, deşi prezenţa lor este obligatorie. Aşa se explică de ce bugetul Sectorului 1 nu poate fi votat: nimeni, nici primarul, nici directorii nu vin în faţa Consiliului să prezinte bugetul! În schimb, Clotilde Armand se văicăreşte pe reţelele sociale că nu are buget”, spun liberalii din Sectorul 1.

PNL Sector 1 arată că ”Primarul Armand cere 1,1 miliarde lei, însă nu se deranjează să explice transparent ce vrea să facă cu aceşti bani”.

”PNL Sector 1 trimite primarului o somaţie: chiar vreţi să aveţi buget? Dacă da, puneţi-vă la treabă atât dumneavoastră cât şi angajaţii! Ping-pongul acesta cu „vrem buget, dar nu venim să-l susţinem” nu este decât un exerciţiu jalnic de imagine, ca întreaga activitate a doamnei Armand de până acum”, se arată în comunicatul PNL, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Alina Gorghiu, după ce Marcel Ciolacu a vorbit despre un posibil faliment pe piaţa RCA: În România e destul de sensibil să te joci cu termeni de genul faliment sau insolvenţă

”Consilierii locali PNL Sector 1 vor vota bugetul în momentul în care Clotilde Armand şi directorii săi se vor prezenta în faţa Consiliului Local, aşa cum legea le cere, pentru a prezenta şi susţine transparent proiectul de buget. PNL Sector 1 aminteşte că a identificat în proiectul de buget situaţii elucubrante care trebuie clarificate urgent, situaţii care au fost explicate public de reprezentanţii PNL Sector 1”,  mai spun liberalii.

Consiliul Local Sector 1 a suspendat luni, şedinţa extraordinară convocată de primarul Sectorului 1 în cadrul căreia trebuia să fie dezbătut şi votat proiectul de buget pe anul 2023, anunţă primăria într-un comunicat oficial.

“Situaţia este critică în Sectorul 1, suntem la un pas să stopăm programele şcolare, finanţarea asistenţei sociale şi a sistemului medical. Investiţiile sunt total blocate. Am depus vineri o adresă din partea şefului Direcţiei Management Economic din cadrul Primăriei Sectorului 1 în care se prezentau în detaliu consecinţele negative ale neaprobării bugetului. Practic, consilierii PSD şi PNL nu votează pentru acordarea banilor către asistaţii social şi pentru bursele şcolare. În acest moment, PNL şi PSD ignoră, la ordinul şefilor lor, nevoile urgente ale comunităţii locale. Voi convoca în această săptămână o nouă şedinţă pentru aprobarea bugetului Sectorului 1”, a declarat primarul Clotilde Armand, potrivit unui comunicat oficial al Primăriei Sector 1.

Citeşte şi: Bogdan Aurescu, replică acidă pentru Rareş Bogdan: „Nu mă interesează părerile lui. E exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik”