Kelemen Hunor, după demiterea lui Vlad Voiculescu: Au fost mai multe motive, coaliţia trebuie să meargă mai departe

Kelemen Hunor a avut o primă reacţie după ce Vlad Voiculescu a fost demis din funcţia de ministru al Sănătăţii. Vicepremierul spune că la baza deciziei lui Florin Cîţu au fost mai multe motive, precizând că actuala coaliţie trebuie să meargă mai departe.

14 apr. 2021, 11:58
Kelemen Hunor, după demiterea lui Vlad Voiculescu: Au fost mai multe motive, coaliţia trebuie să meargă mai departe
Mediafax Foto

Kelemen Hunor, după demiterea lui Vlad Voiculescu.Vicepreşedintele spune că actuala coaliţie trebuie să meargă mai departe după revocarea din funcţia de ministru al Sănătăţii a lui Vlad Voiculescu.

Kelemen Hunor, despre demiterea lui Vlad Voiculescu: Aşteptăm nominalizarea unui nou ministru

Citeşte şi OFICIAL: Vlad Voiculescu DEMIS de premierul Florin Cîţu. Dan Barna va fi ministru interimar al Sănătăţii

„Este decizia şi competenţa, atributul constituţional exclusiv al premierului, nu se comentează, ci se anunţă şi se aplică. Deci, din acest punct de vedere, prea multe comentarii n-aş vrea să fac. Sigur, au fost mai multe motive şi multe momente care au dus la această decizie a premierului. Coaliţia trebuie să meargă mai departe, că noi ne-am asumat responsabilitatea pentru toată ţara. Nu văd motive pentru o altă formulă de guvernare şi coaliţia nu s-a format pentru un singur om, nu s-a format pentru un singur partid. Guvernul are la bază un acord de coaliţie, un program de guvernare şi nişte deziderate mari, importante pentru ţară. Deci, aşteptăm nominalizarea unui nou ministru”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

Premierul Florin Cîţu l-a revocat din funcţie, miercuri, pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, anunţând că interimar la conducerea ministerului va fi vicepremierul Dan Barna. Totodată, şeful Executivului a demis-o din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii pe Andreea Moldovan.

Citeşte şi Andreea Moldovan, demisă şi ea de Florin Cîţu după gafa privind carantinarea Bucureştiului

„Astăzi i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu este nemulțumit că secretarul de stat Andreea Moldovan, din Ministerul Sănătății, a trimis la publicare în Monitorul Oficial un ordin cu reguli mai dure pentru carantinarea localităților.


loading...
Partenerii noștri