Kelemen Hunor, după negocierile cu PNL şi PSD: „Sper că pe 18 noiembrie vom avea guvern”

Reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale s-au întâlnit marţi pentru primele negocieri în vederea formării noului guvern. Miercuri, de la ora 10, se întâlnesc din nou, la Vila Lac, pentru discuţiile legate de programul de guvernare.

09 nov. 2021, 18:32
Kelemen Hunor, după negocierile cu PNL şi PSD: „Sper că pe 18 noiembrie vom avea guvern”

Kelemen Hunor, după negocierile cu PNL şi PSD: „Sper că pe 18 noiembrie vom avea guvern”

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a spus că în ședința de marți „am propus un calendar pentru a ajunge în Parlament, în cazul în care ne vom înţelege” și că el speră ca pe 18 noiembrie noul Guvern să fie votat în Parlament.

„Noi credem că pe 17-18 noiembrie se poate da un vot. Prima dată audieri în comisii, pe 17 noiembrie, şi pe 18 vot în Parlament. Eu sper că pe 18 noiembrie vom avea guvern votat în Parlament şi se poate merge înainte pentru următorii trei ani”, a declarat Hunor.

„Mâine dimineaţă încep discuţiile pe programul de guvernare, pe fiecare capitol separat”, a mai spus președintele UDMR, la finalul consultărilor de la Parlament.

Florin Cîţu: „E o discuție pentru extinderea numărului de ministere”

Florin Cîțu a spus, după negocieri, că „nu vom crește taxele în perioada următoare. În acest moment nu vrem să creștem taxele”.

În privinţa PNRR, premierul a spus că nu se poate modifica nimic o perioadă îndelungată de timp. „Putem discuta, dar nu putem schimba. PNRR a fost aprobat într-o formă”.

Liberalii şi social-democraţii nu au stabilit cine va prelua prima dată funcţia de premier. „Nu am discutat despre funcția de premier sau despre portofolii. E o discuție pentru extinderea numărului de ministere. Maximum 20. Când vom ajunge la modul în care se împart ministerele vă vom spune.

Partidul a luat o decizie aseară, nu eu iau decizii. Aseară s a luat o decizie în PNL pentru a începe negocierile cu PSD, despre asta e vorba. Florin Cîțu e cel care a inițiat și a pus pe masă ideea să începem negocierile cu PSD”, a declarat Cîţu după negocieri.

Marcel Ciolacu, după negocieri:

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus, după discuţiile cu PNL, UDMR și minorități, că viitorul program de guvernare va trebui să conţină măsuri pe termen scurt şi mediu pentru creşterea nivelului de trai.

„Am vorbit foarte mult pe structurarea programului de guvernare, vom începe mâine discuţiile pe fiecare capitol în parte. Din punctul nostru de vedere, programul de guvernare ar trebui cumva conceput cu măsuri pe termen scurt şi cu măsuri pe termen mediu pentru creşterea nivelului de trai până în martie şi depăşirea iernii”, a afirmat Ciolacu.

Citeşte şi Ludovic Orban îi desfiinţează pe liberalii care au acceptat alianța cu PSD. „Este sinucidere politică!”