Kelemen Hunor: Guvernul a greşit modificând Codurile penale prin OUG. Am criticat şi Cabinetul tehnocrat în 2016

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că Guvernul Grindeanu a greșit modificând Codurile penal și de procedură penală prin ordonanță de urgență, amintind că Uniunea a criticat și Cabinetul Cioloș pentru același motiv.

01 feb. 2017, 15:21
Kelemen Hunor: Guvernul a greşit modificând Codurile penale prin OUG. Am criticat şi Cabinetul tehnocrat în 2016

„Am criticat și anul trecut Guvernul tehnocrat pe Codul penal și pe Codul de procedură penală. De două ori au dat ordonanță de urgență. Am criticat acum Guvernul Grindeanu pentru că a dat o ordonanță de urgență. (…) Eu cred că niciun Guvern nu ar trebui să intervină prin ordonanță de urgență în Codul penal și Codul de procedură penală. A fost o greșeală din partea Guvernului să modifice cele două Coduri prin ordonanță de urgență. Noi am spus și săptămâna trecută, am spus și anul trecut. Singura modalitate corectă, cinstită, democratică, dacă vreți și transparentă, este modificarea acestor Coduri în Parlament, în dezbatere parlamentară”, a spus Kelemen Hunor, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adăugat că, „din păcate”, ordonanța guvernului nu rezolvă toate problemele de neconstituționalitate ridicate de CCR.

„Dacă măcar ar fi rezolvat toate acele puncte, măcar ar fi spus că în sfârșit ceea ce solicită CCR și ceea ce a decis CCR se rezolvă. Dar nu s-a rezolvat, din păcate”, a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a adăugat că este nevoie de o procedură rapidă de dezbatere a modificărilor aduse Codurilor, cu consultarea tuturor instituțiilor care au un cuvânt de spus în acest domeniu.

„Trebuie să se facă o procedură de urgență, o procedură parlamentară de dezbatere a acestor Coduri, care au fost modificate prin ordonanță de urgență. Parlamentul altă posibilitate nu are. Legislativul poate să se apuce și trebuie să se apuce să aprobe sau să respingă prin lege. Așa cum și ordonanțele lui Cioloș pe Codurile penale sunt în Parlament, așa va ajunge și această ordonanță de urgență și pe o procedură rapidă trebuie dezbătute. Trebuie consultate toate instituțiile care au un cuvânt de spus în acest domeniu”, a completat președintele UDMR.


loading...