Kelemen Hunor îi strică „socotelile” lui Cîţu: Acest guvern nu va trece, se poate ajunge la anticipate

Liderul UDMR îi explică matematică parlamentară lui Florin Cîțu din care rezultă că Guvernul Ciucă nu va obţine voturile necesare în Parlament.

29 oct. 2021, 13:34
Kelemen Hunor îi strică „socotelile” lui Cîţu: Acest guvern nu va trece, se poate ajunge la anticipate

Kelemen Hunor afirmă, vineri, că nu vede în acest moment de unde ar putea veni cele 234 de voturi pentru învestirea guvernului minoritar PNL-UDMR. ”Dacă fiecare se gândeşte doar la orgoliul lezat şi la interesul de partid, atunci nu va trece”, a declarat Kelemen Hunor. Acesta a apreciat că, în cazul unor alegeri anticipate, se va ajunge la aceeaşi structură a Parlamentului, însă PSD va avea ”peste 40%”, iar AUR ”mult peste ceea ce e bine pentru România”.

PNL decide vineri lista finală a Guvernului minoritar Ciucă. Rocade surpriză, dar şanse minime să treacă în Parlament
Kelemen Hunor a declarat, vineri, la Digi FM, că prima sa opţiune a fost şi rămâne refacerea coaliţiei cu USR, informează News.ro.
”Eu nu ştiu pe ce se bazează colegii noştri care spun că mergem cu guvern minoritar şi vom obţine votul necesar pentru a învesti guvernul. Dacă fiecare se gândeşte doar la orgoliul lezat şi la interesul de partid, atunci nu va trece, că nu are cum să treacă. Dacă se gândeşte la o perspectivă mai largă  – negociem pe parcurs – atunci va trece”, a declarat Kelemen Hunor. Acesta s-a referit, însă, la faptul că USR şi PSD au anunţat deja că nu votează guvern minoritar.

”În acest moment eu nu văd cele 234 de voturi, dar, până săptămâna viitoare – marţi miercuri când se votează – se mai poate discuta”, a adăugat liderul UDMR.

Dacian Cioloş: „Am înţeles importanţa momentului, de aceea am propus refacerea coaliţiei. Cu un guvern pe trei luni nu facem decât să amânăm problema”
Întrebat despre alegerile anticipate, preşedintele UDMR a declarat: ”Se poate ajunge la anticipate, dar anticipatele nu vor schimba nimic. Va fi aceeaşi structură a Parlamentului – cu un PSD peste 40%, cu un AUR sărit mult peste ceea ce cred eu că e bine pentru România, cu USR, PNL slăbite extrem de mult şi cu noi – sper că vom fi acolo unde suntem şi acum”.

Liberalii vor să învestească un guvern minoritar format din reprezentanţi PNL şi UDMR, formulă pe care USR şi PSD au anunţat că nu o susţin.

PSD a hotărât, nu va vota guvernul minoritar propus de PNL: „E o foarte mare greşeală, nu putem susţine aşa ceva”