Kelemen Hunor, la învestirea Guvernului Orban: Noi, 30 de deputaţi şi senatori, vom fi prezenţi şi vom vota

Parlamentarii UDMR vor fi prezenţi la şedinţa de luni a plenului reunit şi vor vota pentru învestirea Guvernului Orban,a anunţat Kelemen Hunor, preşedintele Uniunii. El spune totuşi că miniştrii respinşi de comisiile de specialitate ale Parlamentului ar fi trebuit înlocuiţi de premierul desemnat, Ludovic Orban.

04 nov. 2019, 09:10
Kelemen Hunor, la învestirea Guvernului Orban: Noi, 30 de deputaţi şi senatori, vom fi prezenţi şi vom vota

”Noi, 30 de deputaţi şi senatori, vom fi prezenţi şi vom vota”, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor,la RFI.ro.

Kelemen Hunor spune că dacă luni nu va fi cvorum la şedinţa de învestire a Guvernului Orban, votul se poate reprograma.

”Nu se întâmplă nimic, se reprogramează şedinţa celor două Camere. Constituţia nu a prevăzut o astfel de situaţie. Dacă nu este cvorum, nu se poate ţine şedinţa, se reprogramează şedinţa (…). Nu îmi dau seama dacă se va ajunge la CCR. Sunt convins că dacă astăzi nu e cvorum, peste o săptămână se va reprograma votul, la un moment dat va exista cvorum, azi, săptămâna viitoare, peste două săptămâni. Din punctul meu de vedere, e bine să se întâmple cât mai repede”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR consideră că cei trei miniştri respinşi de comisiile de specialitate ale Parlamentului ar fi trebuit retraşi de premierul desemnat: ”Eu i-aş fi retras pe toţi trei, dacă aş fi fost în locul lui Ludovic Orban. Dacă vrei să respecţi Parlamentul, indiferent cât de politic sau nepolitic a fost un vot, trebuie să faci o schimbare, să faci o nouă nominalizare”.

Plenul Parlamentului se reuneşte, luni, pentru votul de învestire a Guvernului Orban. Trei dintre miniştrii propuşi au fost avizaţi negativ – Florin Cîţu – Finanţe, Violeta Alexandru – Muncă şi Ion Ştefan – Dezvoltare. Ludovic Orban a refuzat, însă, să schimbe nominalizările pentru aceste ministere.

Citeşte şi: Ore decisive pentru Guvernul Orban. Sunt necesare 233 de voturi pentru învestirea noului Executiv. Ultimele calcule UPDATE