Kelemen Hunor: Nu cred că regionalizarea se mai face în legislatura asta

Înfiinţarea regiunilor administrative nu va mai avea loc în actuala legislatură, este de părere Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. În sprijinul acestei afirmaţii, el a argumentat că nu ar mai fi timp pentru amendarea Constituţiei, propunând modificarea actualelor regiuni de dezvoltare, pe care le consideră "un eşec total".

06 oct. 2013, 11:19
Kelemen Hunor: Nu cred că regionalizarea se mai face în legislatura asta

El a ţinut să sublinieze că „România nu are nevoie de încă un nivel administrativ între judeţ şi Guvern”.
„România are nevoie de regiuni de dezvoltare mai mici, mai coerente, mai eficiente, fiindcă motorul dezvoltării economice şi sociale sunt aceste regiuni de dezvoltare, dar care în forma lor actuală au constituit şi constituie un eşec total. Regiunile de dezvoltare există, deci legea poate fi modificată în orice moment, dar regiunile administrative nu pot fi înfiinţate, iar cei care guvernează acum România şi-au dat seama că nu au capacitatea de a amenda Constituţia. Fără amendarea Constituţiei, nu se pot introduce regiunile administrative”, a declarat Kelemen Hunor.

El a adăugat că în 2014 „referendumul pe Constituţie va fi eventual spre sfârşitul anului, odată cu alegerile prezidenţiale, dacă cumva legea care se află acum la Curtea Constituţională va fi publicată în timp util”.

Preşedintele UDMR a mai spus că scopul regiunilor de dezvoltare nu a fost atins: „Scopul era de a micşora diferenţele de dezvoltare economică între judeţe şi ştergerea diferenţelor între regiuni, dar niciunul dintre aceste scopuri nu a fost îndeplinit. Chiar au crescut aceste diferenţe. Cu alte cuvinte, cei bogaţi au devenit mai bogaţi, cei săraci au devenit şi mai săraci”.

VEZI SI:

Antonescu: Nu vrem ca regionalizarea să însemne ENCLAVE pe criterii etnice sau baroniale