Kelemen Hunor: România nu e pregătită să preia preşedinţia UE din 2019

Publicat: Luni, 22 Ianuarie 2018 18:06 // Actualizat: Luni, 22 Ianuarie 2018 18:06 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că România nu este pregătită să preia preşedinţia UE la 1 ianuarie 2019, ceea ce nu este bine, în condiţiile în care nu se vorbeşte de priorităţile României, nici de pregătirile logistice sau de resursa umană şi nu se aude vocea României în politica externă.

Foto: CYD.RO

Kelemen Hunor a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Oradea că dacă se va merge în actualul ritm şi cu această abordare, ”atunci ne vom trezi, cum ne trezim în fiecare an când vine zăpada, ne ia prin surprindere”.

”2018 este un an complicat, România ar trebui să fie deja pregătită pentru preluarea preşedinţia Consiliului Europei anul viitor la 1 ianuarie, dar nici vorbă, România nu este pregătită să preia preşedinţia UE şi, din păcate, dacă mergem în acest ritm şi cu această abordare, atunci ne vom trezi, cum ne trezim în fiecare an când vine zăpada, ne ia prin surprindere. Ştim de foarte mulţi ani că urmează să preluăm noi preşedinţia UE dar, deocamdată, nimeni nu prea spune nimic nici de priorităţile României, nici de pregătirile logistice sau resursa umană. Nu suntem pe nicăieri, nu se aude vocea României în chestiunile regionale, de politică externă ceea ce nu este foarte bine. Aşteptăm şi noi să vedem ce schimbări vor avea după ce acest nou Guvern va primi votul Parlamentului”, a spus Kelemen, citat de Mediafax

Citeşte şi Kelemen Hunor exclude intrarea UDMR la guvernare

Acesta a subliniat că nu ştie dacă viitorul Guvern va fi unul mai bun sau mai prost, dar ar trebui să şi guverneze.

”În această perioadă de un an şi în ultima jumătate a anului mai mult s-au certat decât au guvernat, ceea ce nu este bine. Lasă impresia că ar exita o instabilitate politică şi tot ce înseamnă zona economică, bancară, investitori se uită la ce se întâmplă în politică şi dacă ei văd o degringoladă, nehotărâri şi schimbări de poziţii rămân în expectativă, ceea ce nu este bine”, a conchis liderul UDMR.

Kelemen Hunor participă, luni, la Oradea, la manifestările organizate de Ziua Culturii Maghiare şi la o întâlnire cu primarii şi viceprimarii UDMR din judeţul Bihor.

Citeşte şi Kelemen Hunor: Autonomia teritorială, locală şi culturală trebuie discutate în 2018 şi codificate legislativ

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Kelemen Hunor Preşedinţia UE romania presedintie UE UDMR
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8406
RON
08 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H