Kelemen Hunor şi Verestoy Attila candidează în Harghita din partea UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, senatorul Verestoy Attila şi preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă (FRHG), Tanczos Barna, se numără printre candidaţii UDMR Harghita la Parlament, candidaţii fiind validaţi, joi seară, de Adunarea Generală a Electorilor din judeţul Harghita.

RomaniaTV.net
04 oct. 2012, 20:09
Kelemen Hunor şi Verestoy Attila candidează în Harghita din partea UDMR

Adunarea Generală a Electorilor din judeţul Harghita a avut loc, joi seară, la Miercurea Ciuc, fiind forul care a validat candidaţii ce vor participa la alegerile parlamentare la sfârşitul acestui an.

Astfel, cei 289 de electori prezenţi la Adunarea Generală a Electorilor din judeţul Harghita au decis, prin vot secret, că la alegerile parlamentare vor participa şi vor fi susţinuţi candidaţii UDMR din Harghita Verestoy Attila, actual senator, şi preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă (FRHG), Tanczos Barna, pentru Senat, iar pentru Camera Deputaţilor actualii deputaţi Korodi Attila şi Antal Istvan, fostul secretar de stat Moldovan Jozsef, primarul oraşului Borsec, Mik Jozsef, precum şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Potrivit regulamentului, preşedintele UDMR este candidat de drept, iar Kelemen Hunor a optat pentru încă un un mandat de deputat, consecutiv, în Circumscripţia Ciucul de Sus din judeţul Harghita, în care se află şi comuna sa natală, Cârţa.

Kelemen Hunor a primit din partea candidatului Tanczos Barna un puc de hochei de culoare verde, fiind numit de acesta „cel mai bun antrenor” al echipei UDMR, care trebuie să iasă învingătoare la alegeri, chiar dacă adversarii politici nu se vor purta cu mănuşi.

„Adversarii noştri nu vor avea mănuşi când vor juca. Această competiţie nu poate fi câştigată decât de UDMR, avem cea mai bună echipă, cel mai bun antrenor, cel mai bun public”, a afirmat preşedintele FRHG, Tanczos Barna.

La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, în cadrul adunării, că este nevoie de o mobilizare exemplară la alegerile parlamentare, afirmând că dacă Uniunea nu va avea o fracţiune puternică în Parlament, nu va putea participa la guvernare.

„Dacă nu vom avea o fracţiune puternică parlamentară, nu vom avea ocazia de a participa la guvernare şi încă nu am vorbit în faţa a ce provocări stă România sau comunitatea maghiară începând din 2013. Se va discuta reorganizarea regiunilor, se va modifica Constituţia, nu este indiferent ce se întâmplă cu judeţele”, a spus Kelemen Hunor.

În acest sens, preşedintele UDMR a accentuat responsabilitatea mare pe care o poartă toţi membrii Uniunii, în condiţiile în care la alegerile generale din decembrie vor avea, pentru prima oară, drept contracandidaţi, alte două partide maghiare.

„Toţi avem o responsabilitate mare în acest an, toţi colegii din UDMR au o responsabilitate mare, pentru că după 23 ani suntem în situaţia în care, nu numai în secuime, ci în tot Ardealul, vom aveam contracandidaţi din partea celelorlalte partide concurente, Partidul Civic Maghiar şi Partidul Popular Maghiar din Transilvania”, a spus Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor este deputat de Harghita începând din anul 2000, în 2008 câştigând mandatul de deputat în Colegiul uninominal 2, format din oraşul Bălan şi comunele Cârţa, Ciceu, Ciumani, Dăneşti, Frumoasa, Lunca de Jos, Lunca de Sus, Mădăraş, Mihaileni, Racu, Sândominic, Siculeni, Suseni, Tomeşti şi Voşlăbeni, colegiu în care va candida pentru un nou mandat.