Kelemen Hunor susține că PSD și PNL se înțeleg perfect la guvernare: „Nu veți vedea scandal nici în 2023!”

PSD și PNL își vor strânge mâna în continuare, susține liderul UDMR, Kelemen Hunor. Rotativa se va face făcă niciun fel de probleme, a asigurat politicianul de etnie maghiară. 

17 ian. 2023, 23:51
Kelemen Hunor susține că PSD și PNL se înțeleg perfect la guvernare: „Nu veți vedea scandal nici în 2023!”

Nu va fi „niciul fel de scandal”, a atenționat Hunor.

„Nu veţi vedea aşa ceva, dacă se va face o schimbare, aşa cum îi ştiu eu pe domnul Ciucă şi domnul Ciolacu, se face fără scandal, să nu aşteptaţi scandal, să nu vă pregătiţi pentru scandal.

Dacă ei vor să schimbe ceva şi vor să renegocieze nu e nicio problemă, în acest moment este un protocol semnat.

Eu cred că dacă se face ca într-o clasă politică matură, cetăţenii vor afla doar că au depus jurământul încă o dată cei din Guvern”, a declarat Kelemen Hunor.

 

Kelemen Hunor a dat verdictul

 

Legat de schimbarea protocolului, președintele UDMR a transmis că: „trebuie să agreeze PSD şi PNL, pentru că este un acord semnat între cele două partide, cu ştiinţa şi acordul lor”.

„Există fel de fel de speculaţii, în 2021 nu era nevoie de UDMR neapărat, o coaliţie merge şi fără UDMR, nu asta este problema. S-a creat o coaliţie politică şi nimeni nu contestă acest lucru.

Nu vreau să intru în aceste speculaţii. Se poate fără noi, matematic, dar dacă a fost o coaliţie politică eu cred că trebuie să mergem înainte”, a declarat Kelemen Hunor despre relaţia din coaliţia de guvernare, potrivit B1TV.ro.

În ceea ce privește poziția președintelui Klaus Iohannis, Kelemen Hunor a precizat că oficialul de la Cotroceni „a respectat și este convins că va respecta înțelegerea din coaliție”.