Kelemen Hunor: Ţinutul Secuiesc există!

Reorganizarea administrativ-teritorială a României nu trebuie începută mai devreme de 2013. Ţinutul Secuiesc nu trebuie înfiinţat, nici Ţara Moţilor nu trebuie înfiinţată, nici Ţara Bârsei. Există! Nu trebuie inventate! Declaraţiile au fost făcute la RFI de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

RomaniaTV.net
18 nov. 2011, 08:27
Kelemen Hunor: Ţinutul Secuiesc există!

Kelemen Hunor a declarat, la RFI, că reorganizarea administrativ-teritorială ar aduce un „haos administrativ” în acest moment, precizând că „nu poţi bulversa acest sistem administrativ, într-un an electoral sau cu un an înainte de alegeri”.

În opinia lui Kelemen Hunor, reorganizarea ar trebui făcută în 2013-2014.

„Necesitatea există şi noi am propus să facem o agendă, în care noi spunem că în 2012 facem toate dezbaterile, în 2013, imediat după alegeri, facem această reformă administrativă, astfel încât în şase luni de zile să terminăm în 2013 tot ce înseamnă schimbări de legi, schimbări de acte normative şi putem face în aşa fel încât din 2014 să funcţioneze aceste regiuni sau judeţe mai mari, în noul sistem administrativ”, a precizat liderul UDMR.

În ceea ce priveşte Ţinutul Secuiesc, Kelemen Hunor a afirmat răspicat că acesta există.

„Ţinutul Secuiesc nu trebuie înfiinţat, nici Ţara Moţilor nu trebuie înfiinţată, nici Ţara Bârsei. Există! Nu trebuie inventate, nu trebuie aprobate!”, a declarat liderul Uniunii.

„Acum, sigur că unii sunt deranjaţi şi nu mă refer în nici un caz la premierul Emil Boc, că în Secuime, Harghita, Covasna şi o parte din Mureş trăiesc maghiari, dar ei acolo trăiesc de nouă sute de ani, de o mie de ani. Dacă vrei să faci o reformă administrativă, acolo tragi o anumită linie, într-un anumit context istoric, dacă vreţi, tradiţional. Nu vrea să ia nimeni Ţinutul Secuiesc în buzunar şi să plece nu ştiu unde cu el!… Chiar nu înţeleg aceste probleme ridicate de fiecare dată când se discută aceste aspecte”, a adăugat Kelemen Hunor.

 


loading...
Partenerii noștri