Kelemen Hunor (UDMR), despre votul în cazul lui Ponta: Vom vota pentru o justiţie echilibrată şi independentă

Președintele UDMR, deputatul Kelemen Hunor, a declarat marți că formațiunea pe care o conduce va vota pentru o justiție echilibrată, independentă și eficientă. "Nu vrem jocuri politice când e vorba de justiţie", a continuat Kelemen Hunor, care a mai spus că se întrebată "Daca maine procurorul pune sub control judiciar pe premier ce vom face?".

RomaniaTV.net
09 iun. 2015, 07:48
Kelemen Hunor (UDMR), despre votul în cazul lui Ponta: Vom vota pentru o justiţie echilibrată şi independentă

"Noi am fost întotdeauna pentru o justiţie independentă, echilibrată. Fiind vot secret, noi vom vota pentru o astfel de justiţie şi nu în alt fel. Suntem pentru o justiţie echilibrată şi independentă şi nu pentru jocuri politice când e vorba de justiţie. Orice este posibil. Eu nu o să mă uit în mana niciunui deputat. Eu sunt convins că colegii mei vor vota pentru justiţie independentă, echilibrată şi eficientă", a declarat Kelemen Hunor, înaintea votului pe cererea DNA de ridicare a imunităţii parlamentare a premierului Victor Ponta.

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să-şi dea demisia, Kelemen Hunor a spus că "este o situaţie imposibilă atât pentru guvern şi pentru Victor Ponta, dar şi pentru România".

"În această situaţie şi în acest moment marja de mişcare a premierului este destul de scăzută în ceea ce priveşte acţiunile politice mai ales pe plan internaţional şi faţă de finanţatorii externi ai României şi îmi pun întrebarea "Daca maine procurorul pune sub control judiciar pe premier ce vom face?". Din acest punct de vedere eu cred că Coaliţia şi premierul trebuie să găsească o ieşire. Nu pot să dau eu sfaturi nici premierului, nici Coaliţiei. Dar este o situaţie politică aproape imposibilă", a răspuns Kelemen Hunor.

„Noi am fost întotdeauna pentru o justiţie independentă, echilibrată. Fiind vot secret, noi vom vota pentru o astfel de justiţie şi nu în alt fel. Suntem pentru o justiţie echilibrată şi independentă şi nu pentru jocuri politice când e vorba de justiţie. Orice este posibil. Eu nu o să mă uit în mana niciunui deputat. Eu sunt convins că colegii mei vor vota pentru justiţie independentă, echilibrată şi eficientă”, a declarat Kelemen Hunor, înaintea votului pe cererea DNA de ridicare a imunităţii parlamentare a premierului Victor Ponta.

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să-şi dea demisia, Kelemen Hunor a spus că „este o situaţie imposibilă atât pentru guvern şi pentru Victor Ponta, dar şi pentru România”.

„În această situaţie şi în acest moment marja de mişcare a premierului este destul de scăzută în ceea ce priveşte acţiunile politice mai ales pe plan internaţional şi faţă de finanţatorii externi ai României şi îmi pun întrebarea „Daca maine procurorul pune sub control judiciar pe premier ce vom face?”. Din acest punct de vedere eu cred că Coaliţia şi premierul trebuie să găsească o ieşire. Nu pot să dau eu sfaturi nici premierului, nici Coaliţiei. Dar este o situaţie politică aproape imposibilă”, a răspuns Kelemen Hunor.