Kelemen Hunor (UDMR): Fiecare va vota după conştiinţă, dar nu împotriva moţiunii de cenzură

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că, vineri, parlamentarii Uniunii vor vota "fiecare după conştiinţă, dar nu împotriva moţiunii de cenzură". 

RomaniaTV.net
09 iun. 2015, 08:46
Kelemen Hunor (UDMR): Fiecare va vota după conştiinţă, dar nu împotriva moţiunii de cenzură

„Nu vom vota împotriva moţiunii de cenzură fiindcă suntem în opoziţie. Avem o problemă în ceea ce priveşte subiectul principal al moţiunii privind votul prin corespondenţă. Nu este treaba Guvernului. În ceea ce priveşte alegerile parţiale într-adevăr aici Guvernul a greşit şi poate fi sancţionat.

Vom fi prezenţi vineri în sală, vom spune acolo exact ce avem de spus legat de moţiunea de cenzură faţă de Guvernul Ponta şi fiind vot secret fiecare va vota după conştiinţă, dar nu împotriva moţiunii de cenzură. Asta am discutat şi asta a fost decizia noastră.

Avem multe motive pentru a fi nemulţumiţi legat de activitatea guvernului, dar nu trebuie confundat Guvernul cu Legislativul. Dacă Parlamentul făcea o lege privind votul prin corespondenţă, atunci am fi avut această lege”, a explicat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Moţiunea de cenzură depusă vineri de PNL şi intitulată „Victor Ponta — demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!” a fost citită luni în plenul Parlamentului, urmând ca vineri, de la ora 10.00, să aibă loc dezbaterea moţiunii şi votul.