Kelemen Hunor (UDMR): Retragerea Legii sănătăţii este o decizie corectă, firească

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că retragerea proiectului se impunea, arătând că nu este nevoie de schimbări radicale acolo unde lucrurile merg bine, cum ar fi serviciile de urgenţă.

RomaniaTV.net
13 ian. 2012, 19:10
Kelemen Hunor (UDMR): Retragerea Legii sănătăţii este o decizie corectă, firească

„Cred că este o decizie corectă, firească, dar nu rezolvă problemele din Sănătate. Acolo unde ceva funcţionează bine, nu trebuie să faci schimbări radicale. În sistemul sanitar, dincolo de sistemul de urgenţă care funcţionează foarte bine, mai sunt şi alte domenii, dar s-a vorbit şi despre aceste lucruri’, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele UDMR.

Cât priveşte activitatea ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, Kelemen spune că aceasta nu va fi afectată de decizia anunţată, vineri seară, de preşedintele Traian Băsescu.

„Ministrul a fost foarte corect şi a fost foarte onest în toată această chestiune”, a spus preşedintele UDMR.

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publică proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar din România, la solicitarea primului-ministru Emil Boc, a anunţat, vineri seară, Executivul, după şeful statului a afirmat că i-a cerut acest lucru premierului.