Kelemen Hunor (UDMR) se autoinvită la guvernare

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a mulţumit duminică seara alegătorilor, chiar dacă prezenţa a fost sub aşteptări. Acesta a afirmat că prioritatea o reprezintă învestirea unui nou guvern, chiar cu sprijinul UDMR.

06 dec. 2020, 21:59
Kelemen Hunor (UDMR) se autoinvită la guvernare

Kelemen Hunor (UDMR): „Vreau să mulţumesc alegătorilor noştri. Sunt convins că aceste rezultate, în perioda care urmează, ne vor determina să facem acei paşi pe care trebuie să îi facem în calitate de reprezentanţi ai comunităţii noastre. A fost o prezenţă slabă la vot. Sigur, oamenii au fost supăraţi, pe de o parte, pe de altă parte această pandemie a alimentat latura fricii. Important este că noi am reuşit să asigurăm reprezentarea politică în Parlamentul României. Primul pas care trebuie făcut imediat după 20 decembrie este să învestim un guvern, să susţinem, dacă este posibil, un guvern care să dea foarte repede o lege a bugetului”.

Gabriela Firea, prima reacţie după aflarea rezultatelor alegerilor parlamentare. „Președintele României nu va putea să ignore PSD. Ar fi un act de trădare față de români”
Kelemen Hunor (UDMR) a afirmat că nu a avut încă discuţii despre susţinerea unei majorităţi parlamentare, însă România ar avea nevoie de un guvern stabil de centru-dreapta. „Important este să avem un guvern stabil până în 22-23 decembrie. Un guvern stabil înseamnă cel puţin 60% în Parlament. Preşedintele Iohannis poate să aleagă orice soluţie în acest moment, pentru că nimeni nu a câştigat o majoritate de 50%”, a mai declarat preşedintele UDMR.

PSD se situează pe primul loc cu 30,5% la votul pentru Camera Deputaţilor în alegerile parlamentare urmat de PNL cu 29%, iar la Senat PSD are 30,6%, iar PNL 29,1%, potrivit exit-poll al CURS-AVANGARDE prezentat duminică seara de Antena 3, pe baza datelor centralizate pâmă la ora 19:00, rezultatele finale urmând să fie prezentate la ora 23:00.

Conform datelor parţiale, la Camera Deputaţilor rezultatele indică următoarele scoruri – PSD – 30,5%, PNL – 29%, USR – 15,9%, UDMR – 5,7%, AUR – 5,2%, Pro România şi PMP – 5%.

La Senat – PSD – 30,6%, PNL – 29,1%, USR – 16,4%, USMR – 5,7%, AUR – 5,3%, Pro Româna şi PMP – 5%.

 


loading...
Partenerii noștri