Kelemen Hunor: Victor Ponta a introdus cerinţele UDMR în Programul de guvernare încă din decembrie 2012

Premierul Victor Ponta a introdus încă din decemebrie 2012 o serie de măsuri destinate minorităţii maghiare, redactate de UDMR, in Programul de guvernare, a declarat presedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor.

RomaniaTV.net
07 mart. 2014, 19:45
Kelemen Hunor: Victor Ponta a introdus cerinţele UDMR în Programul de guvernare încă din decembrie 2012

„Nu apar puncte noi la capitolul Minoritati nationale. Daca luati programul de guvernare din 2012 si programul de acum, diferente nu sunt la acest capitol”, a spus Kelemen Hunor, pentru hotnews.ro.

„In decembrie 2012, dupa ceea ce s-a intamplat din cauza lui Antonescu si Voiculescu, atunci Ponta a venit si a zis: «Eu tin, totusi, sa avem un capitol pentru minoritati in programul de guvernare». Si ne-a rugat pe noi sa pregatim un text pentru acest program de guvernare, din decembrie 2012. Acel capitol, asa cum l-am propus noi, a fost acceptat de Ponta si banuiesc ca si de Antonescu, pentru ca erau in coalitie”, a precizat liderul UDMR

Programul guvernului Ponta III, la fel ca si Programul de guvernare al Cabinetului Ponta II, prevede, printre altele, infiintarea unor posturi publice de radio si televiziune care sa emita in limba maghiara pe intreaga durata a zilei.


loading...