Kelemen Hunor: Victor Ponta ne-a invitat oficial la discuţii

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că a fost invitat oficial de către preşedintele PSD, Victor Ponta să discute despre constituirea unei noi coaliţii guvernamentale. Prima întrevedere a liderilor UDMR cu cei ai USD va avea loc joi sau vineri.

26 feb. 2014, 12:51
Kelemen Hunor: Victor Ponta ne-a invitat oficial la discuţii

„Am fost sunat de către domnul Victor Ponta şi ne-a invitat oficial la o discuţie privind soarta Guvernului şi majoritatea parlamentară. Am acceptat invitaţia urmând să ne întâlnim la o dată pe care o vom stabili”, a anunţat Kelemen Hunor precizând că cel mai probabil o primă rundă de negocieri va avea loc mâine sau poimâine.

Este probabil să existe mai multe întrevederi pe această temă deoarece conducerea Uniunii intenţionează să se consulte şi cu alte foruri. Astfel, vineri, la Târgu Mureş, va avea loc o reuniune a liderilor celor mai puternice organizaţii judeţene ale UDMR, urmată a doua zi de Consiliul Reprezentanţilor Unionali, organism de la care conducerea va solicita un mandat clar.

Deocamdată, Kelemen Hunor a evitat să spună dacă UDMR va intra în cabinetul Ponta III sau doar va acorda susţinere parlamentară acestuia. „Depinde de discuţiile şi de concluziile la care vom ajunge. Nu neg că varianta cea mai bună ar fi intrarea la guvernare”, a precizat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă UDMR va solicita expres un post de vicepremier pe care să-l ocupe chiar el, Kelemen a răspuns: „Nu am o miză personală. Am fost ministru, nu calitatea de vicepremier îmi dă o greutate în partid”.

În schimb, UDMR intenţionează să pună condiţii în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor, precum şi pe chestiuni de ordin social şi economic.