Kelemen Hunor, vot pentru moţiunea de cenzură. „Dacă pică Guvernul, vom merge la Cotroceni”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la România TV, că a votat moţiunea de cenzură pentru "a stopa" demersul Guvernului care şi-a asumat răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi. 

RomaniaTV.net
05 feb. 2020, 13:05
Kelemen Hunor, vot pentru moţiunea de cenzură. „Dacă pică Guvernul, vom merge la Cotroceni”

Întrebat de jurnalista Andreea Creţulescu despre cum va proceda UDMR dacă Guvernul Orban pică, Kelemen Hunor a explicat că „a fost un vot pentru această moţiune de cenzură şi pentru a stopa demersul Guvernului”.

„Îl considerăm neconstiuţional, împotriva deciziilor CCR. Nu mai vorbim despre bunul simţ”, a declarat Kelemen Hunor, la România TV.


Liderul UDMR a menţionat că „dacă pică Guvernul, vom merge la Cotroceni dacă vom fi invitaţi la consultări cu preşedintele”.

Se deschide o procedură care poate să ne ducă spre anticipate, dar va fi foarte greu. Dacă nu pică, vom ataca la CCR această angajare. Curtea va respinge angajarea răspunderii pentru că a luat decizii în chestiuni similare„, a precizat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a dezminţit ipoteza potrivit căreia UDMR ar intra într-o eventuală alianţă alături de PSD, Pro-România şi eventual ALDE.

Citeşte şi: Moţiunea de cenzură a trecut. Guvernul Orban A PICAT