Kelemen Hunor: Nici Iohannis, nici Dăncilă nu au cerut sprijinul UDMR pentru turul doi

Hunor Kelemen, preşedintele UDMR, spune că nici Klaus Iohannis, nici Viorica Dăncilă nu au cerut sprijinul comunităţii maghiare pentru turul doi al alegerilor. Prin urmare, UDMR nu va face campanie pentru niciunul dintre ei, dar îi îndeamnă pe alegătorii formaţiunii să meargă la vot.

13 nov. 2019, 13:51
Kelemen Hunor: Nici Iohannis, nici Dăncilă nu au cerut sprijinul UDMR pentru turul doi

„Au trecut trei zile de la alegerile prezidenţiale din primul tur. În aceste trei zile, nimeni dintre cei care intră în turul doi nu au cerut sprijinul nostru, nu au cerut sprijinul comunităţii maghiare pentru turul doi. În aceste condiţii, dacă nu au cerut sprijinul nostru nu putem susţine aceşti candidaţi, nu putem face campanie pentru niciunul dintre ei. Noi avem încredere în înţelepcunea alegătorilor noştri, suntem convinşi că vor lua decizia cea mai bună şi îi rugăm să meargă la vot pentru că participarea la vot este foarte, foarte importantă la orice scrutin, la orice alegeri, indiferent că sunt parlamentare, europarlamentare, prezidenţiale, locale sau referendum noi am fost consecvenţi şi am spus participaţi la vot”, a declarat Hunor Kelemen, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El crede că electoratul UDMR va decide cum este mai bine în acest tur doi al alegerilor prezidenţiale.

Hunor Kelemen a mai spus că îl va susţine cu ştampila în mână pe candidatul Partidului Popular European (PNL este membru PPE), dar nu va face campanie pentru acesta şi că este necesară o dezbatere electorală între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă.