Kelemen Hunor nu acceptă propunerea de buget pentru Ministerul Culturii

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că a primit de la Ministerul Finanţelor o propunere de buget pentru Ministerul Culturii, menţionând însă că nu este de acord cu propunerea.

RomaniaTV.net
08 nov. 2011, 20:26
Kelemen Hunor nu acceptă propunerea de buget pentru Ministerul Culturii

Întrebat dacă cei de la UDMR sunt mulţumiţi de bugetele alocate ministerelor conduse de reprezentanţii Uniunii, Kelemen a răspuns: „Eu nu pot să vă spun despre alte ministere, eu pot să vă spun despre ce am primit de la ministrul Ialomiţianu şi care a fost răspunsul meu. Nu accept propunerea celor de la Finanţe. Dar discuţiile urmează să fie fie făcute în continuare pe aceste file şi pe aceste propuneri”.

El a precizat că ministrul de Finanţe distribuie „matematic” ce are de distribuit. „Dar nu este totuna să tai de acolo de unde există o mie de lei – acum am spus o cifră – 25 la sută, sau să tai de acolo unde există doar un singur leu tot 25 la sută. E o diferenţă uriaşă”, a adăugat ministrul Culturii.

În opinia sa, în acest caz trebuie să existe discuţii şi o abordare nuanţată.

„Urmează să discutăm. Încă nu a trecut vremea discuţiilor, abia suntem la începutul discuţiilor în ceea ce priveşte proiectul de buget. Noi am stabilit nişte limite, dar în interiorul bugetului sigur este loc de rearanjat cifre”, a arătat Kelemen Hunor.