Kerry: Criza ucraineană riscă să împiedice cooperarea SUA-Rusia în problema Siriei

Tensiunile dintre Rusia și SUA pe subiectul situației din Ucraina riscă să împiedice cooperarea dintre cele două țări în problema Siriei, în special în ceea ce privește distrugerea arsenalului chimic al acestei țări, a declarat joi secretarul de stat american John Kerry, citat de AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
13 mart. 2014, 21:33
Kerry: Criza ucraineană riscă să împiedice cooperarea SUA-Rusia în problema Siriei

În același timp, însă, șeful diplomației americane a apreciat eforturile depuse de Moscova în ultimele luni pentru a convinge Damascul să-și distrugă arsenalul său chimic.

‘Eu cred că Rusia își menține interesul ca aceste arme să nu dispară, să nu cadă în mâinile teroriștilor’, a declarat Kerry în fața unei comisii a Senatului SUA, potrivit relatării agenției menționate.

Secretarul de stat american, care urmează să se întâlnească vineri la Londra cu omologul său rus Serghei Lavrov, și-a exprimat speranța că situația din Ucraina nu va avea un impact negativ asupra colaborării dintre Washington și Moscova în procesul de distrugere a arsenalului chimic sirian asupra căruia s-a convenit prin acordul americano-rus încheiat în luna septembrie anul trecut.